Fermierii vor putea beneficia, gratuit, de apă pentru irigarea culturilor/ Violeta Răduț: “Necesitatea unei astfel de măsuri nu poate fi contestată”

Două proiecte de lege au fost adoptate, miercuri, de Camera Deputaților, prin adoptarea acestora fiind rezolvate două probleme majore cu care se confruntă cetățenii. Unul dintre proiecte vizează rezolvarea situației dificile cu care se confruntă părinții care, după expirarea stării de urgență, nu ar fi avut cu cine să-și lase copiii, în contextul în care școlile rămân închise până la finalul anului școlar. Al doilea proiect de lege reprezintă un real ajutor pentru fermieri și vizează scutirea de la plata apei folosite pentru irigațile din agricultură, atât pe perioada stării de urgență, cât și șase luni de la încetarea acesteia. Cele două proiecte au fost adoptate de aleșii din Camera Deputaților în ședința de plen de miercuri și, pentru a fi puse în aplicare, mai au nevoie să fie promulgate de președinte și publicate în Monitorul Oficial.

Despre cele două proiecte de lege adoptate, miercuri, de Camera Deputaților, a vorbit deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț.

“Pentru că mulți părinți se puteau confrunta cu situația de a nu avea cu cine să lase copiii după încetarea stării de urgență, ieri, în Camera Deputaților, pe baza amendamentelor PSD, am votat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care le dă părinților posibilitatea de a-și lua zile libere până la încheierea anului școlar.

De asemenea, un alt amendament prevede că pot beneficia de zile libere părinții care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscriși într-o unitate de învățământ, sau care au copii cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani (față de 18, inițial), înscriși într-o unitate de învățământ ”, a explicat deputatul PSD de Teleorman.

Despre proiectul privind scutirea de la plata apei folosite la irigațiile din agricultură, Violeta Răduț a explicat că “necesitatea unei astfel de măsuri nu poate fi contestată” și că președintele ar trebui să promulge legea cât mai repede.

“Un proiect de lege ale cărui prevederi reprezintă un sprijin direct și real pentru fermierii din România afectați de secetă a fost votat miercuri, în unanimitate, de Camera Deputaților. Inițiativa aparține PSD și vizează scutirea de la plata apei folosite în irigații pentru agricultură, atât pe perioada stării de urgență, cât și șase luni de la încetarea acesteia”, mai spune Violeta Răduț.

4 Comments

 1. ADEVARULINPOLITICA says:

  Claudiu Manda, a declarat în timpul mitingului PSD desfășurat în data de 12 aprilie 2019 la Craiova următorul lucru:

  “Am ajuns de la 300.000 de hectare irigate la 1,4 milioane de hectare irigate și nu ne oprim până nu ajungem la 2 milioane așa cum am promis în fața voastră acum doi ani de zile.”
  Câte hectare de teren au fost irigate în România?

  Evoluția suprafețelor este:

  2016- 139.676 ha irigate
  2017- 258.636 ha irigate
  2018- 611.963 ha irigate.

 2. LOVITURA says:

  Lovitură pentru PSD – a pierdut definitiv un proces!
  Grupul civic Reset din Iași anunță, că a câștigat definitiv procesul cu PSD, în dosarul deschis după ce partidul a refuzat să transmită ONG-ului, în baza Legii 544/2001, situația detaliată a cheltuielilor pe 2016, 2017, 2018 și 2019, provenite din subvenții de la stat.
  Autoritatea Electorală Permanentă a făcut și o estimare a sumelor totale pe care le vor primi partidele în 2020, care vor totaliza 181.441.000 lei, din care:
  PSD – 85.251.435,58 lei
  Așadar, PSD trebuie să spună cum a cheltuit banii din subvenții, „fără amânări și alte tertipuri!”.

 3. OGLINDA says:

  În goana de a ataca cu orice preț PNL, Violeta Răduţ reușește să coboare din ce în ce mai jos…
  În schimb Redactia ziarului, nu a scris nimic, despre:
  CCR a declarat neconstituțională , în ansamblul său, legea inițiată de PSD,care prevede amânarea cu nouă luni a tuturor ratelor la bănci, chiar și pentru rău-platnici.
  Încercă să evite jumătatea tăioasă a Violetei Răduţ?
  31.12.2018 : ziaristii.com/mafia-psd-ataca-si-la-final-de-violeta-radut-deputata-psd-de-teleorman-ameninta-oamenii-pe-facebook/

 4. Minciuna says:

  V-aţi căţărat pe votul românilor, iar odată ajuns în fotoliile luxoase din Parlament, aţi uitat cine v-a trimis acolo şi ce eraţi înainte de a ajunge parlamentar.

Leave a Comment

*

code