Economie

Fermierii teleormăneni şi-au exprimat nemulţumirea privind noile reglementări legislative în faţa reprezentanţilor MADR

fermieri3Peste 350 de fermieri şi primari din Teleorman au răspuns invitaţiei Instituţiei Prefectului de a participa la întâlnirea organizată în Amfiteatrul Universităţii Valahia miercuri, 29 aprilie, pe marginea problemelor cu care se confruntă în aplicarea prevederilor O.U.G. nr.3/2015 şi a Ordinului MADR nr. 619/2015.

La dezbatere, pe lângă prefectul Carmen Daniela Dan, au participat Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, directorul DADR Teleorman, Aurel Petcu, directorul executiv APIA, Eugen Coman, Anda Stancu, consilier OJFIR Teleorman, Gigi Iancu, şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului, ca de altfel şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, respectiv Elena Tatomir, director general politici agricole în cadrul MADR, Mihai Herciu, director general Dezvoltare Rurală în cadrul MADR, şi Emilia Mohan, consilier Afaceri Europene MADR.

În cadrul dezbaterii, şefii instituţiilor responsabile cu agricultura în judeţ au făcut o scurtă prezentare a schemelor şi măsurilor care se derulează în sectorul agricol, precum şi a ajutoarelor care se acordă în acest an, iar fermierii şi primarii teleormăneni şi-au exprimat, în cea mai mare parte, nemulţumirea în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină privind aplicarea noilor prevederi. Aceştia au venit şi cu o serie de sugestii şi propuneri, toate propunerile venite din partea fermierilor şi a autorităţilor locale făcute fiind preluate de Instituţia Prefectului Teleorman şi transmise ministerului. De altfel, spunea Carmen Daniela Dan, în urma deselor întâlniri avute cu fermierii au fost identificate “serioase probleme pe acest palier şi ne propunem ca în perioada următoare, în cel mai scurt timp posibil, să stabilim un plan de acţiune legal care să ne ajute să susținem în fața reprezentanților ministerului de resort propunerile fermierilor din Teleorman cu privire la problemele cu care aceștia se confruntă în aplicarea procedurilor prevăzute de cele două acte normative”, a spus prefectul de Teleorman, continuând prin a spune că “le mulțumesc pentru prezență și implicare (n.r. – fermierilor şi autorităţilor locale din Teleorman) şi să îi asigur de faptul că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a susține propunerile aduse de dumnealor”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.