Eveniment

Femeia care şi-a abandonat copilul în scara blocului a născut la domiciliu

scaraBebeluşul găsit în scara blocului s-a născut în baia din casa care ar fi trebuit să-i fie cămin. La doar câteva ore după ce s-a născut, o fetiţă a fost abandonată în scara unui bloc din Alexandria, a reieşit din cercetările poliţiştilor. Este vorba de fetiţa găsită de un vecin în scara blocului 901, despre care iniţial s-a crezut că a fost născută chiar la intrarea în bloc. Potrivit anchetatorilor, se pare că mama a dat naştere micuţei în propria locuinţă, în baie, după care a luat copilul, l-a “împachetat” într-un hanorac şi l-a dus în scara blocului, după care s-a întors fără nicio o remuşcare înapoi în casă.

Un bărbat a observat copilul, acesta fiind şi cel care a sunat imediat la numărul de urgenţe 112, fiind anunţată Poliţia şi Ambulanţa. Micuţul a fost găsit în blocul menţionat anterior, fără a avea tăiat cordonul ombilical.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Alexandria, Cătălin Dumitraşcu, afirmă că starea de sănătate a copilului este bună, la fel şi a mamei, cei doi fiind încă în spital sub supraveghere medicală. Acesta mai precizat că la spital i-a fost tăiat cordonul ombilical, acesta fiind înfăşurat în jurul gâtului. Şi Direcţia pentru Protecţia Copilului ar trebui să intervină în acest caz, însă la DGASPC Teleorman e multă linişte şi nimeni nu mai spune nimic, acum şi când trebuie să-şi facă datoria suflă în iaurt şi nimeni nu mai este abilitat să ofere vreo informaţie, dar probabil s-au autosesizat şi vor lua măsurile necesare de protecţie pentru copil, iar dacă mama va fi găsită, va intra într-un program de consiliere, ulterior luându-se şi decizia legală, în funcţie şi de ancheta poliţiei. Trebuie menţionat că, deocamdată, femeia nu a fost audiată, asta pentru că starea sa de sănătate nu permite audierea acesteia. În cauză a fost deschis dosar penal. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.