Sport

FCM Alexandria – Sporting Roşiori 1-1 – Derbiul viselor n-a fost meciul confirmării

Despre derbiul FCM Alexandria – Sporting Roşiorii de Vede s-a tot vorbit în ultimele zile, iar toată lumea a acceptat faptul că nici una dintre pretendentele la titlul judeţean nu a arătat că este net superioară celorlalte competitoare. Că mai multă lume “deplânge” şansa irosită de roşioreni, pentru a câştiga jocul de la Alexandria, dar şi pentru a câştiga campionatul, nu mai este deloc un secret. Aproape toţi “imparţialii” şi-au demonstrat, într-un fel sau altul, “feeling-ul” pentru Sporting, din simpatie, din patriotism local, sau pur şi simplu pentru că puţini agreează modul în care se exprimă şi îşi expune punctul de vedere FCM-ul, cu toţii au regretat că n-a câştigat Roşioriul. Poate, prin  prisma jocului de sâmbătă, din prima repriză, echipa lui Cristi Negru ar fi meritat să câştige. Dar, pentru determinarea alexăndrenilor lui Cristescu / Albeanu, în zece jucători, în partea secundă, poate că s-a făcut puţin dreptate, iar scorul a lăsat o doză de interes competiţiei, până la final. Nu vrem să ţinem partea Alexandriei, sau dimpotrivă, să acuzăm pe roşioreni că n-au ştiut să câştige un joc pe care l-au avut în mână, însă avem dovada, după acest derbi, că nici una din cele două echipe nu are acea stofă de campioană care să defileze la barajul pentru promovare şi,m mai ales, să arate că îşi merită cu prisosinţă locul în Liga a 3-a. Poate că la nivel divizionar ar fi mai uşor să se menţină, având în vedere nivelul fotbalistic de acolo, dar ca să ajungă mai sus trebuie ceva mai mult de sclipiri sau vânări de greşeli de arbitraj.

În tribună numărul spectatorilor a fost cel mai mare în acest sezon pe Municipalul alexăndrean, primarul roşiorenilor, Cristian Duică a stat lângă administratorul public al Alexandriei, Ştefan Tăbăcitu; preşedintele Emanoil Stoica, de la FCM a luat loc lângă conducerea clubului, inclusiv “vicele” Dan Popescu, în timp ce preşedintele Sportingului, Găbie Vlădulescu, a stat lângă fostul antrenor de echipă, Florin Şoavă, venit să vadă derbiul. Fundalul sonor a fost dominat de galeria roşioreană, care a făcut spectacol, a ironizat lipsa galeriei «Glass» de la gazde, dar n-a omis să jignească, la scenă deschisă, fără reţinere, municipiul Alexandria. Doar de dragul fotbalului!

Despre arbitraj, să spunem că Sebastian Colţescu (Liga 1) n-a ieşit cu multe lucruri în evidenţă, dar n-a fost acel arbitraj impunător pe care îl aşteptam. Deciziile au fost corecte, a dat roşu la gazde, a dat penalti pentru gazde, n-a făcut-o şi pentru oaspeţi, dar în final nimeni n-a ţipat la adresa arbitrilor; dar dacă arfi arbitrat oricine din Teleorman, de aceeaşi manieră, era circ şi mai mare!

N-a câştigat nimeni după derbiul de sâmbătă, nici fotbalul judeţean nu şi-a aflat campioana, iar acum, toată aşteaptă ca viitoarea campioană să fie desemnată de celelalte competitoare. Întrebarea care se pune este alta, ce va face la baraj cine va merge, pentru că, la modul cum s-au speriat FCM şi Sporting una de cealaltă, nici una n-a convins că este merituoasa reprezentantă a judeţului nostru.

B. Pană

One Comment

  1. Observator

    In sfarsit d-le Bogdan Pana ai revenit cu picioarele pe pamant si ai scris ca la carte cum se zice! Am totusi niste indoieli, de ce ai facut acest lucru!? Fie nu te-a mai bagat in seama nici una din competitoare fie te-ai plictisit sa tot joci „teatru” sperand ca cei pentru care faceai lobi inteleg acest lucru,fie ti-ai amintit ca esti jurnalist si trebuie sa-ti faci meseria!Daca ultima varianta este adevarata FELICITARI!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.