Sport

FCM Alexandria – Sporting Roșiori 0-3 – Amical edificator, diferență clară pentru roșioreni

Sâmbăta trecută s-a jucat pe terenul din Peco, primul amical între FCM Alexandria și Sporting Roșiorii de Vede, meci de verificare înaintea returului de campionat care se apropie. Deși ora de start a fost destul de improprie (ora 9.00) cele două echipe au vrut să arate că s-au trezit devreme, însă doar roșiorenii au convins. Asta, în condițiile în care, în prima repriză, FCM a avut două ocazii bune, prin Lascu și Al Olteanu, în timp ce în partea secundă roșiorenii au pus cele mai multe probleme defensivei adverse. N-a fost un joc foarte spectaculos, însă a fost destul de intens, în care s-au văzut două idei de joc diferite și s-a cristalizat o tactică de fiecare parte – roșiorenii, mai practici, aupreferat jocul pe jos, cu o circulație bună a mingii, doar la finalizare ar mai avea de lucrat puțin, dar își crează situații, de partea cealaltă, FCM echipă mai solidă, preferă jocul pe forță, de angajament, care deocamdată este ineficient din cauza tinereții jucătorilor. Golurile au căzut în repriza secundă, roșiorenii au marcat de trei ori, dar puteau să mai înscrie în câteva rânduri. De partea cealaltă, FCM-ul are idee de joc, n-are experiență și, dacă nu acumulează (inclusiv ca lot de jucptori) la capitolul forță, nu poate spera la câștigarea sezonului următor. Dar, c-așa e-n sport, orice se poate întâmpla și lucrurile se pot schimba.

  • FCM Alexandria – Sporting Roșiorii de Vede 0-3 (au marcat, după pauză, Victor Rada 2, Viorel Turcin). Pentru FCM au jucat: Fl. Olteanu, A. Preda, D. Boșoteanu, I. Sitaru, Al. Olteanu, M. Olteanu, R. Slobozeanu, C. Căpățână, M. Marin, M. Tereuci, H. Lascu; antrenor Romulus Ciobanu. Pentru Sporting au jucat: S. Gavriș, M. Moșteanu, L. Floricel, M. Firoiu, S. Vișan, V. Vâlcică, V. Rada, A. Vălimăreanu, I. Lătea, V. Bocănete, O. Bâră; au mai intrat A. Bugiu, V. Turcin, A. Făiniș, M. Dicu, I. Urâtu, D. Gheorghe, Ciubuc; antrenor Cristi Negru.

Următorul joc între FCM Alexandria și Sporting Roșiorii de Vede se va juca miercuri, 25 februarie, probabil de la ora 11.00, însă rămâne de văzut unde se va disputa.

B. Pană

 

4 Comments

  1. As vrea sa fac o scurta precizare, cand am spus ca este o echipa mai solida, m-am referit strict la aspectul fizic, alexandrenii aveau atuul taliei cu cativa centimetri fata de adversari, asta pt cine n-a vazut jocul. Cine a vazut si vine doar sa comenteze ce scrie autorul, ar trebui sa faca abstractie de asta si sa se uite doar la calitatea strict jurnalistica a articolului, daca tot vrea sa comentam din acest punct de vedere. A fost o mini-cronica de meci, cu o singura impresie exprimata vizavi de modul in care s-au prezentat cele doua echipe, si atat.

  2. Lasand la o parte cronica autorului, care parca este scrisa de un balerin nu de un cronicar sportiv parerea mea de umil spectator este ca diferenta dintre cele doua echipe o face bugetul ficareia.Bugetul FCM-ului este mai solid ca si echipa de altfel ca sa-l citez pe autor, se pare de vreo trei ori mai mare ca cel al rosiorenilor si ca sa vezi din acest motiv nu se pot exprima in teren!

  3. P.S. De fapt, cum e FCM-ul??? Ca autorul incepe afirmand ca este „echipa mai solida”, dupa care spune ca e nevoie de timp ca sa „castige in plan fizic forta”!?! Pai ori este solida, deci are forta (fizica daca-i „solida”) dar jocul este oneficient, ori mai are nevoie de ceva???
    Poate de… ceva fotbal, de abc-ul stapanirii mingii, care (cam) lipseste tinerilor scoliti in grupele CSS-ului!!!

  4. ” FCM echipă mai solidă, preferă jocul pe forță, de angajament, care deocamdată este ineficient…” Pai daca-i ineficient, de ce-l prefera??? Deocamdata, daca jucatorii sunt inca tineri, de ce nu se mizeaza pe mai buna adaptare a lor la un joc in viteza, la inventivitatea si motivarea crescuta, specifica tineretii. Cand vor mai creste, vor castiga in plan fizic forta, atunca sa joace asa cum „prefera” acum!?!
    Cert e ca, deocamdata nu merge mai nimic in jocul FCM-ului, dovada si rezultatele turneului de la Bucuresti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.