Sport

FCM Alexandria, la finalul unui sezon ratat – Au fost “lucruri nedorite şi neprincipiale”?

Despre soarta echipei FCM Alexandria, despre multe semne de întrebare care s-au pus în ultimul timp legate de echipă, multă lume a comentat. Numai că, interviul acordat acum două zile, în exclusivitate ziarului nostru, de către primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a fost cel mai comentat subiect pentru pasionaţii de fotbal din Alexandria.

Totuşi, un aspect atrage atenţia în mod deosebit în privinţa sezonului precedent. S-a făcut precizarea că antrenorul Mircea Cristescu a fost schimbat, deoarece “nu şi-a îndeplinit angajamentele morale”, iar acest lucru presupune, în primul rând, ratarea titlului judeţean de către FCM Alexandria, implicit promovarea în Liga a 3-a. Dar, ar mai fi un aspect, faptul că nu s-a reuşit formarea acelui nucleu de jucători localnici în echipa de seniori, formarea acelui lot de perspectivă, plus că FCM Alexandria în ultima perioadă a plătit tribut greşelilor făcute din vestiar, unde antrenorul Cristescu (cu bună ştiinţă, poate chiar din prietenie) a permis unor jucători să facă atmosferă (lucru total greşit, dar care exista şi înainte de venirea lui Cristescu, cu alţi jucători).

Un al doilea aspect, de această dată chiar grav, este acela pe care primarul Victor Drăguşin l-a spus, însă n-a vrut să-l dezvolte, şi este legat de acele “lucruri nedorite şi neprincipiale”, pe care oamenii din fotbal ştiu că se practică. Aceasta este problema majoră care se impută nu doar antrenorului, ci chiar conducerii clubului, că asemenea situaţii, când există presiune şi tensiune, trebuie gestionate cum se cuvine, iar rezultatul să fie pe măsură. Iată cum sună declaraţia primarului municipiului Alexandria referitoare la ce s-a întâmplat în sezonul trecut, îndeosebi în ultima parte a campionatului:

«Îmi pare rău că iubitorii de fotbal au avut decepţii, începusem bine returul, s-a întâmplat ceva pe drum, s-a întâmplat ceva şi voluntar, cred, nu cred că a fost doar jocul întâmplării sau calitatea excepţională a echipelor care ne-au bătut. În lumea fotbalului cunoscătorii ştiu că se mai întâmplă anumite lucruri nedorite şi neprincipiale, tocmai din acest motiv am să fiu prezent alături de noua formaţie, cu care îmi doresc să începem campionatul judeţean».

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.