Sport

FCM Alexandria, în moment de cumpănă – Probleme înainte de finala Cupei României!

Ultimul joc oficial la sezonului pentru FCM Alexandria este programat sâmbătă, 14 iunie, pe stadionul Municipal din Roşiorii de Vede, când are loc finala Cupei României. Adversara echipei din Alexandria este Unirea Brânceni, echipă care se mândreşte cu două performanţe în ultimele 12 luni, a câştigat Cupa Teleormanul şi a învins pe FCM Alexandria! Echipa pregătită de Marian Botea are o singură absenţă la acest moment (fundaşul Măgureanu este accidentat), dar toată lumea pare concentrată pe acest joc.

În schimb, la Alexandria lucrurile sunt mai grave, deoarece ieri trei jucători nu s-au pregătit deloc, iar unul este dat ca şi absent în finală; Sorin Răducu, fundaş care a reuşit destul de multe goluri în acest sezon, are unele probleme de sănătate, motiv pentru care a absentat la pregătire întreaga săptămână. De asemenea, fundaşul Daniel Lucan are unele probleme la pivâcior şi ieri a stat pe margine, după cum atacantul Cristi Pârjolea (16 goluri în întreg sezonul, din postură de rezervă!) nu s-a mişcat deloc, tot din cauza unor dureri la piciorul drept. Din acest motiv, antrenamentul de ieri (care a fost la ora jocului de sâmbătă, 10.30) a inclus câţiva jucători noi, veniţi “la mişcare”, de care s-a folosit antrenorul Cristescu. Despre jocul tactic care a avut loc, nu se pot spune multe, s-au exersat anumite automatisme, dar şi finalizare.

Şi, ca de fiecare dată, consecvent cu restul campionatului (care s-a şi încheiat deja), antrenorul Mircea Cristescu a refuzat să vorbească cu presa locală, spunând ironic că “n-are rost să vorbesc, o fac alţii în locul meu!” Aceeaşi atitudine legată de modul în care sunt trataţi spectatorii alexăndreni, completată chiar de preşedintele clubului FCM Alexandria, Emanoil Stoica. Acesta a “pasat” atribuţiile către secundul echipei, Sorin Albeanu, însă acesta a absentat în ultima perioadă, din cauza unui accident suferit la picior, dar «tot el trebuie să fie cel care oferă explicaţii pentru prestaţiile proaste ale FCM-ului!»

 

Va mai continua antrenorul Mircea Cristescu?

În ultima perioadă, tot mai multă lume a vorbit despre oportunitatea, sau nu, de a se continua la FCM Alexandria cu actuala bancă tehnică a echipei. Ratarea titlului judeţean, într-un sezon în care se putea obţine mai mult, îndeosebi după disputarea jocului direct cu Sporting Roşiorii de Vede (între etapele 21-30, FCM Alexandria a pierdut 10 puncte), spre deosebire de aceeaşi perioadă în tur, când alexăndrenii au câştigat pe bandă rulantă, cu o singură excepţie, au adus în discuţie, fireşte, dacă se impune să se continue pe mâna lui Mircea Cristescu. Sigur, spectatorii văd rezultatele, dar de comentat fiecare o face în felul lui, atâta timp cât nimeni nu explică nici eşecurile, nici ratările, nici măcar nu îi interesează de publicul local (dar, acest subiect l-am mai prezentat, deja este perimat şi nimic nu se va schimba în perioada următoare) – iar acest lucru, în primul rând, ar trebui să-l facă antrenorul Cristescu (să-i aducem aminte că toţi marii antrenori ai lumii explică înfrângerile sau jocurile mai slabe, performanţele sau nereuşitele echipelor lor, fără să ţină cont de aspecte individual, acele comentarii sau explicaţii sunt făcute pentru publicul, suporterii acelor echipe). Ar trebui să mai adăugăm faptul că, după cum a declarat antrenorul Mircea Cristescu, el mai are contract cel puţin un sezon cu FCM Alexandria.

Să mai punctăm un aspect, de asemenea important, proiectul pe care l-a demarat FCM Alexandria anul trecut, şi care trebuie continuat, are un mic impediment: în această vară majoritatea componenţilor lotului îşi încheie colaborarea cu clubului.

Iată care sunt jucătorii cărora le expiră contractele cu FCM Alexandria la sfârşitul lunii iunie 2014: L. Celic, A. Olteanu, I. Lătea, S. Răducu, A. Tudor, M. Mitran, A. Zamfir, F. Radu, M. David, L. Brânceanu, C. Dinu, D. Lucan, M. Tereuci; ceilalţi au contracte scadente în vara anului 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.