Social

Faza județeană a Concursului Național “Made for Europe”, ediția 2019

Școala Gimnazială nr. 5 a găzduit duminică, 24.03.2019,  faza județeană a Concursului Național “Made for Europe”, ediția 2019. La concurs au participat școli și licee din Alexandria, Roșiorii de Vede și Videle ce implementează proiecte europene. Elevii au prezentat în fața auditoriului produsul ales pentru competiție, au diseminat celor prezenți la eveniment o parte dintre activitățile derulate în proiecte, dar și experiențele trăite și obținute în cadrul proiectelor Erasmus+ și de colaborare și corespondență în mediul online eTwinning. Școala Gimnazială nr. 5 a participat cu prezentarea produselor realizate de elevi la clubul de robotică din cadrul proiectului de parteneriat  Erasmus+ ,,Schools Coding Robots Meeting”.
Obiectivul general al proiectului vizează realizarea unui cerc de inițiere în programare, precum și  motivarea și conștientizarea asupra beneficiilor învățării limbajelor de programare pentru a dezvolta competențele sec. XXI atât la elevi, cât și la profesori. Elevii Păunică Bogdan și Cobîrlie Roxana, din clasa a III-a, au prezentat produsul “Coding is fun”, alcătuit din proiecte realizate în Scratch și Micro:bit “Cronometru invers” .

Unul dintre rezultatele proiectului este ca elevii să dobândească  abilități pentru a-și dezvolta  gândirea critică, inteligența socială, gândirea computațională, munca în echipă, astfel pregătindu-se pentru joburile viitorului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.