Social

Fasole cu cârnaţi, la pachet, pentru alexăndreni de Ziua Naţională

IMG_4320Monica DUMITRESCU

Vremea rea nu a împiedicat alexăndrenii să participe la manifestările organizate ieri, 1 decembrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României. Masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi şi vin fiert a fost şi anul acesta principala atracţie pentru cei mai mulţi dintre ei. Cu mic, cu mare s-au îmbulzit să prindă una sau mai multe din cele aproximativ 3500 de porţii pregătite de municipalitate pentru acest eveniment. Dacă în anii precedenţi mâncarea se servea direct din cazane, în farfurii de unică folosinţă, anul acesta autorităţile au oferit pachete, aşa încât acţiunea s-a desfăşurat mult mai repede şi oamenii au putut pleca acasă cu mâncarea.

Înghesuială şi mai mare a fost la vin fiert, forţele de ordine fiind puse în dificultate de mulţimea petrecăreţilor nerăbdători să intre în posesia paharelor cu licoarea bahică.

Atât vinul fiert, cât şi pachetele cu fasole şi cârnaţi au fost oferite de o parte dintre consilerii locali.

“E bine că s-au gândit să ne dea pachete. Mergem acasă la căldură să mâncăm, că aici e cam frig şi a început să şi ningă”, a spus o pensionară. “E frumos şi aici, e şi muzică şi vin fiert, e atmosferă de sărbătoare. Nu e chiar aşa de frig, ne încălzeşte vinul fiert”, spune un alexăndrean care nu a mai avut răbdare să ajungă cu mâncarea acasă.

“Să nu credeţi că nu avem ce mânca acasă, dar e mai bună fasolea asta făcută la cazan. În plus, aşa e tradiţia, de Ziua Naţională, petrecem în oraş cu fasole, cârnaţi şi vin fiert”, mărturiseşte un alt alexăndrean.

Chiar dacă în aproximativ o oră porţiile de fasole cu cârnaţi şi vin fiert puse la dispoziţie de autorităţi s-au epuizat, petrecerea de pe platoul de lângă Administraţia Finanţelor Publice a contiuat până seara. Mai multe vedete ale muzicii populare şi uşoare româneşti au urcat pe scena special amenajată pentru acest eveniment, încântând publicul.

IMG_4321IMG_4324IMG_4330IMG_4332

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.