Fără taxă de parcare, în Alexandria, de la 1 decembrie/ Suspendarea este una temporară

Taxa pentru locurile de parcare de pe raza municipiului Alexandria  s-a suspendat începând cu 1 decembrie 2017, după ce aleşii locali, reuniţi în şedinţă de lucru, au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens. Suspendarea este, potrivit deciziei Consiliului Local, una temporară, până la intrarea în vigoare a Regulamentului de funcţionare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor în parcările administrate de SC Pieţe şi Târguri Alexandria SRL.

“Având în vedere reorganizarea activităţii de administrare şi exploatare a parcărilor administrate de SC Pieţe şi Târguri Alexandria SRL, se propune suspendarea taxării pentru utilizarea locurilor de parcare în intervalul 01 decembrie 2017-01.05.2018 până la implementarea Regulamentului de funcţionare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor în municipiul Alexandria în parcările administrate de SC Pieţe şi Târguri Alexandria SRL”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat de aleșii locali alexăndreni.

Proiectul de hotărâre privind Regulamentul de funcţionare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor în municipiul Alexandria în parcările administrate de SC Pieţe şi Târguri Alexandria SRL a fost supus dezbaterii publice în luna octombrie și urmează să fie aprobat de Consiliul Local.

Potrivit regulamentului de funcţionare a sistemului de parcare cu plată, sistemul de taxare se va aplica în fiecare zi a săptămânii între orele 8.00 şi 17.00, iar, printre altele, şoferii pot ocupa un loc de parcare prin achitarea unei taxe prin SMS, după care îşi vor putea muta maşina dintr-un loc de parcare în altul fără să plătească suplimentar.

De asemenea, plata taxei se poate face la încasator, către administratorul parcărilor, iar în anumite zone ale oraşului, conducătorii auto pot achita taxa de parcare la parcometru (dispozitiv electronic care este interconectat prin reţeaua internet la sistemul informatic care gestionează locurile de parcare din Municipiul Alexandria, aflat în zona în care a fost parcat un autovehicul de către utilizator).

Pe de altă parte, autorităţile locale s-au gândit şi la utilizatorii de telefoane smartphone, pentru care au luat în calcul varianta unei aplicaţii software în care să fie introduse datele cardului bancar.

În ceea ce priveşte utilizatorii cu locurile de parcare în apropierea domiciliului, aceştia pot opta pentru abonament, în acest caz închirierea se poate face pentru orice loc de parcare aflat la nu mai mult de 50 m faţă de limita domiciliului pentru o perioadă de 12 luni calendaristice. Pe toată perioada abonamentului, după ora 17,00, administratorul garantează titularului de abonament locul închiriat ridicând la cererea acestuia cu echipamente speciale alte autovehicule parcate în mod neregulamentar, prevede proiectul. În acest caz, plata va fi făcută la casieria administratorului de parcare, iar dacă există mai multe solicitări pentru acelaşi loc de parcare se va aplica criteriul proximităţii în raport cu locul de parcare solicitat. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code