Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fără “lapte şi corn” în mai multe şcoli din judeţ

La aproape o lună de la începerea anului şcolar, laptele şi cornul au ajuns doar la elevii şi preşcolarii din unităţile de învățământ din zona Alexandria, însă acestea se lasă aşteptate pentru elevii din zonele Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, până la această dată nu au fost finalizate procedurile de licitație şi, dacă nu intervin alte aspecte de ordin tehnic, începând cu jumătatea lunii noiembrie, produsele lactate, de panificație şi fructele proaspete ar putea ajunge la preşcolarii şi elevii din tot județul.

În unitățile scolare din zona Alexandria, unde procedura de achiziţie a produselor lactate şi a celor de panificaţie s-a finalizat, preşcolarii şi şcolarii care frecventează cursurile, 8.904 la număr, primesc laptele şi cornul începând de luni, 9 octombrie.

Anul acesta, procedura de achiziţie a produselor de panificaţie şi lactate, precum şi a fructelor proaspete, a fost demarată de autorităţile de la nivel de judeţ încă din luna mai, însă prima zi de şcoală a început pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ din Teleorman, fără lapte şi corn, dar şi fără mere proaspete.

Valoarea estimată a contractelor de achiziţie a produselor lactate şi de panificaţie, dar şi de fructe proaspete (mere) se ridică la 7.042.325 lei, fără TVA, din care 5.344.176 lei sunt pentru pachetul lapte-corn, limita valorii zilnice pentru un elevi/zi fiind de 0,34 lei, în cazul merelor şi de 1,07 lei pentru lapte şi corn. De program vor beneficia 30.576 de copii, preşcolari şi elevi din clasele I-VIII. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code