Eveniment

Expoziţie de IE la Instituţia Prefectului

expozitie1expozitie20150623_14492920150623_14502124 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, a fost inaugurată Ziua Universală a Iei. Evenimentul s-a bucurat de un succes imens, fiind celebrat, doi ani la rând, pe 6 continente, în peste 50 de ţări şi 100 de localităţi din România şi din întreaga lume.

Anul acesta, cu ocazia zilei de 24 iunie, dedicată IEI, Instituţia Prefectului Teleorman a organizat o campanie inedită de promovare a articolului vestimentar, ce a avut ca scop punerea în valoare a identităţii naţionale.

Campania de promovare a IEI s-a desfăşurat în trei etape, astfel că în perioada 17-26 iunie, într-o primă etapă, prin intermediul reţelei de socializare “Facebook”, fiecare teleormănean a fost îndemnat să îmbrace IA pentru a evidenţia şi pentru a transmite tuturor importanţa acesteia şi, pentru a se creea un grup de susţinere a iei, fotografiile, filmările video şi orice alte articole care au drept scop promovarea temei campaniei, au putut fi postate şi distribuite pe reţeaua de socializare.

Cea de-a doua etapă a campaniei a constat în organizarea expoziţiei “Teleormanul poartă IE!”, în perioada 24-26 iunie, în foaierul Instituţiei Prefectului. Astfel că, timp de trei zile, în foaierul instituţiei sunt expuse ii care intră în patrimoniul partenerilor, piese de muzeu şi alte obiecte care vor completa decorul şi aparţin inclusiv unor persoane fizice din judeţul Teleorman, care au păstrat în timp piesele populare.

La deschiderea expoziţiei au participat, alături de prefectul judeţului Carmen Daniela Dan, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea, reprezentanţii Muzeului Judeţean Teleorman şi Centrului Judeţean pentru Conservarea Şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, dar şi interpreta de muzică populară Floarea Calotă.

Într-o ultimă etapă a campaniei, respectiv în data de 24 iunie, Instituţia Prefectului a realizat în fiecare oraş şi municipiu din judeţ, în colaborare cu primăriile, un climat specific temei campaniei „Teleormanul poartă ie”, în aer liber, astfel încât în toate cele cinci localităţi din judeţ să existe un decor tradiţional pus la dispoziţia trecătorilor care doresc să facă fotografii şi să îmbrace şi să promoveze portul popular românesc. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. O initiativa de exceptie,o salut din toata inima,am vazut si simtit o oaza de
    Romanism pur,,,,,,,,felicitari organizatorilot,,,,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.