Eveniment

Exerciţiu de imagine nereuşit

Ioan DUMITRESCU

Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti de Vlaşca, mănăstire care mai poartă şi hramurile Schimbarea la Faţă, Sfânta Maria Magdalena şi Sfântul Ioan Evanghelistul a fost construită în anul 1850. De atunci până astăzi a avut mai mulţi stareţi, în zilele noastre stăreţia fiind îndeplinită de preotul paroh Sebastian Angel. Acesta a încercat ca la hramul mănăstirii să aducă cât mai înalte feţe bisericeşti, inclusiv pe patrirhul Daniel.

Patrirhul Daniel, în momentul în care a aflat că stareţul Sebastian Angel a purtat acelaşi nume şi în show-biz, a refuzat să mai vină la hramul mănăstirii Pantocrator din Drăgăneşti de Vlaşca, pentru a nu i se alătura imaginea de imaginea şi numele stareţului Sebastian Anghel, fost cântăreţ, care a avut numele de scenă ca şi cel pe care îl are şi ca stareţ. Demersul nereuşit al stareţului din Drăgăneşti poate atrage cu timpul o înrăutăţire atât a imaginii sale, cât şi a mănăstirii pe care o păstoreşte.

3 Comments

  1. Bună seara! Nu doresc să ofensez pe nimeni, dar consider ca actualul articol necesită câteva modificări. In primul rând, dacă articolul face referire la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești- Vlașca, jud. Teleorman, construirea acesteia a început in anul 2012(http://manastireapantocrator.ro/despre-manastirea-pantocrator/). În al doilea rând motivul pentru care Preafericitul Părinte Patriarh nu a putut participa la sfințirea altarului de vară nu este cel menționat în acest articol. Prezența Preafericirii Sale a fost necesară în alta parte , după cum a menționat Preasfințitul Părinte Vicar-patriarhal Ieronim Sinaitul. Despre viața personală a părintelui stareț eu personal nu am auzit nimic legat de o carieră musicala a dânsulului și nici dumnealui nu a memtionat nimic.
    Peronal, ceea ce mă frapează este fatul că domnul Ioan Dumitrescu a facut afirmații în acest articol fără o baza reală, chiar oferind informații gresite. Sper din toată inima ca aceastea au fost pure greseli jurnalistice, și nu rea intenție.
    De asemenea”sponsorii”(cum a am văzut că sunt numiți si in alte articole ce prezintă informații eronate) nu au fost căutați sau „vânați”, ci au și-au oferit ajutorul văzând frumusețea locului și a slujbelor. Un alt lucru de adăugat este faptul ca nimeni, cu excepția lui Dumnezeu , nu cunoaste inima omului și nu are dreptul sa judece oamenii, indiferent de actiunile din trecut ale acestora( căci cei ce fac astfel se aseamănă cu vameșul din plida vameșului și a fariseului; pentru cei interesați, să urmărească filmul „Nu judecăți”-se găsește pe youtube).
    P. S.: Cei care doresc sa posteze răspunsuri răutăcioase, să nu se mai deranjeze pentru că vor latră precum câinii la lună.

  2. ha! e nu zau . i-auzi „p”reafericitul de el . ce daca fusese cantaret? pai eu zic sa-i fie rusine preafericitului daca asta a fost motivul. pai tocmai el se „leapada”de slujitorii bisericii ? pai mai sunt preoti care sunt inca si cantareti…! si inca unii foarte cunoscuti. nesimtirea preoteasca e bine stiuta ! ori poate fostul cantaret nu cotizeaza suficient in bugetul mai mult decat …generos,rusinos de generos, al bisericii ? bleah…mi-e sila de-a dreptul de ei. macar ne ramane credinta, ca de multi dintre popii de categoria preafericitului nici nu merita sa vorbesti daramite sa-i asculti ! rusine !

  3. si daca a fost cantaret,care e treaba ca nu inteleg?!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.