Eveniment

Examenul de trecere a agenților de poliție în corpul ofițerilor a ajuns la final, la IPJ Teleorman

Poliția Română a scos la concurs, la finalul anului trecut, peste 1.200 de posturi de ofițer prin trecere a agenților de poliție în corpul ofițerilor. Peste 90% dintre posturi au fost în cadrul structurilor operative, majoritatea la investigații criminale, investigarea criminalității economice și ordine publică, iar la concurs s-au înscris, la nivel național, peste 18.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne. Examenele au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar la finalul acestora cei mai buni dintre agenții de poliție au avansat în cariera pe care și-au ales-o.

În Teleorman, 10 posturi vacante de ofițer de poliție pentru specialitatea Investigații Criminale au fost scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean. Concurența a fost pe măsură, având în vedere că s-au înscris la concurs 64 de agenți de poliție, iar la examenul scris au ajuns 53 de candidați. Dintre aceștia, 44 s-au prezentat în sălile de examen, iar primii șase candidați admiși au obținut note de 9.85. Alți cinci candidați au reușit să obțină note de 9.55 și au mers la interviul structurat pe subiecte profesionale, pentru departajare.

De asemenea, pentru ocuparea celor trei posturi de ofițer – specialitatea investigarea criminalităţii economice s-au înscris la examen 11 agenți de poliție, 10 dintre aceștia prezentându-se în sala de examen. Cei trei norocoși care se vor face ofițeri în urma examenului au obținut notele 9.25, 9.10, respectiv 8.95, conform rezultatelor afișate pe pagina de internet a Poliției Teleorman.

Pe de altă parte, la concurs au fost scoase și două posturi pentru specializarea siguranță școlară, unde s-au înscris 33 de candidați. Au fost validate 24 de dosare, iar în sala de examen s-au prezentat 16 agenți de poliție. Norocoșii au obținut notele 9.40 și 9.25.

Pentru ocuparea celor trei posturi – specialitatea ordine publică, și-au depus dosarele 27 de agenți de poliție, lar la examenul scris au ajuns 21 de candidați. În sala de examen s-au prezentat 12, iar norocoșii au obținut notele 9.40, 9.25 și 8.65. Și în acest caz, doi dintre candidați au ajuns la interviul structurat pe subiecte profesionale, pentru departajare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.