Social

Evoluţia numărului de pensionari în Teleorman

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa Comisiei de Dialog Social de miercuri, 29 aprilie, a fost prezidată de prefectul judeţului Carmen Daniela Dan, alături de care s-au aflat subprefectul Alexandru Ceciu şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Teleorman, Nicolae Zavera. Cu acest prilej, Emilian Bomboe, de la Casa Judeţeană de Pensii, a prezentat evoluţia numărului de pensionari, a pensiei medii şi situaţia biletelor de tratament în staţiunile balneare în anul 2014.

În ce priveşte numărul de pensionari, aceştia sunt în continuă descreştere, unele dintre cauze fiind: depăşirea numărului de înscrieri la pensie de numărul decedaţilor; transferul dosarelor de pensii; îndeplinirea condiţiilor de vârstă pentru copii urmaşi în funcţie de continuarea studiilor. În perioada anului 2014 au fost înregistrate 1523 de pensii la limită de vârstă, 97 de pensii anticipate, 500 de pensii anticipate parţial, 1357 de pensii de invaliditate, 733 de pensii de urmaş. Casa Naţională de Pensii Publice organizează şi administrează sistemul de trimitere la tratament balnear a persoanelor îndreptăţite, având la dispoziţie fondurile alocate pentru acest tip de prestaţii prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În anul 2014, numărul biletelor de tratament a fost de 4553, din care 432 gratuite, un număr de 1008 de bilete rămânând nevalorificate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.