Social

Evaluarea psihosomatică pentru învățământul primar, înlocuită cu declarație pe proprie răspundere a părinților

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat o serie de măsuri luate în sistemul de învățământ, în contextual pandemiei de COVID-19, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, la începutul săptămânii, că elevii nu se vor mai întoarce, fizic, la școală până la toamnă. Se va continua, însă, învățarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar.

Pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, reprezentanții ministerului anunță că unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse educaționale și sarcini de lucru.

Începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal, vor reveni în unitățile de învățământ pentru două săptămâni, pentru activitățile de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența la cursuri va fi, însă, opțională, iar părinții vor fi cei care vor decide dacă aceștia merg sau nu la școală.

Reprezentanții Ministerului Educației mai transmit că programa din semestrul al II-lea care nu a fost parcursă după data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile din unitățile de învățământ, va fi abordată în anul școlar următor, după ghiduri metodologice elaborate de MEC pentru fiecare disciplină.

Modificări vor fi făcute și în ceea ce privește înscrierea pentru clasa pregătitoare și la grădiniță, care poate fi realizată online, după un calendar stabilit de Minister. Astfel, înscrierea în clasa pregătitoare va continua în sistem online, prin completarea cererilor de către părinți. Pe de altă parte, cu toate că, deocamdată, nu a fost reglementată sub toate aspectele, înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care nu împlinesc vârsta de șase ani până în august nu va mai fi condiționată, anul acesta, de evaluarea psihosomatică. Evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor/tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care aceștia au frecventat-o.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.