Eveniment

EVALUAREA NAŢIONALĂ – Doar 67,78% din absolvenţii de gimnaziu teleormăneni au medii peste 5

Monica DUMITRESCU

Unităţile de învăţământ gimnazial din Teleorman au început vineri, de la ora 13.00, să afişeze rezultatele obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a la Evaluarea Naţională. Rezultatele sunt surprinzătoare în Teleorman, mai slabe comparativ cu anul trecut, când, potrivit specialiştilor, subiectele au fost mai dificile. Doar 67,78% din numărul total al candidaţilor care au susţinut Evaluarea Naţională anul acesta în Teleorman au reuşit să obţină cel puţin media 5, cu aproape trei procente mai puţin decât anul trecut.

Matematica a fost şi de data aceasta proba la care elevii teleormăneni au întâmpinat greutăţi, notele la această probă fiind mai mici faţă de aşteptări. Procentul notelor peste cinci la matematică este anul acesta de doar 58,27%, în timp ce la limba şi literatura română este de 78,51%.

Potrivit datelor centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-au înscris anul acesta pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2857 de absolvenţi de gimnaziu. La prima probă desfăşurată luni, 22 iunie, proba la limba şi literatura română, au fost înregistraţi 60 de absenţi, iar la cea de-a doua probă, la matematică, desfăşurată miercuri, 24 iunie, numărul absenţilor a crescut cu unul. Numărul elevilor parcipanţi la ambele probe este de 2787. Nu a fost eliminat din examen niciun candidat.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii tot vineri, în intervalul orar 16.00-20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în intervalul 27-29 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 30 iunie.

Pentru a fi admisă o contestaţie, diferenţa dintre nota finală şi cea iniţială trebuie să fie de cel puţin 0,5 puncte (în plus sau în minus), în caz contrar rămâne valabilă nota iniţială.

Excepţie se face doar în cazul în care notele contestate sunt mai mari de 9,5, în această situaţie nota acordată după reevaluarea lucrării rămânând cea valabilă chiar dacă diferenţa nu este de cel puţin 0,5 puncte.

Media pe care absolvenţii de gimnaziu au obţinut-o la Evaluarea Naţională intră în calculul mediei de admitere la liceu având o podere de 75%, restul de 25% reprezentând media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Startul admiterii în învăţământul liceal se va da la începutul lunii iulie viitoare cu completera fişelor de opţiuni. Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii în prezenţa profesorilor diriginţi din clasa a VIII-a în perioada 3 – 7 iulie. Repartizarea computerizată se va desfasura pe 14 iulie 2015. Candidaţii vor fi repartizaţi în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

2 Comments

  1. Ma mai intreb ce fac domnii de la inspectorat, stau ascunsi la umbra? Chiar nu intereseaza pe nimeni? Vineri copii care aveau media 10 in clasele V-VIII plangeau ca au luat note mici la Evaluare. Aveti o explicatie dragi profesori? Sau le-ati umflat notele pt ca faceau meditatii cu dumneavoastra!? De ce faceau meditatii??? Cum de ce!? Pt ca nu se face nici un pic de carte la scoala. Punct.
    Nu inteleg de ce tac parintii. Cum accepta sa vada ca se alege praful de viitorul copiilor nostrii? Sa fie teama mai mare decat dorinta de bine a copilului nostru? Treziti-va parinti si nu in ultimul rand treziti-va profesori! (Imi cer scuze fata de cei cativa profesori care isi fac totusi meseria…..prea putini insa.)

  2. Rusine! Rusine in primul rand cadrelor didactice care nu isi fac meseria. Eu am un copil care va sustine examenul de bacalaureat acum si desi am investit destul de mult in meditatii, tot avem emotii mari. In ultimul an au facut fff putina carte datorita altor activitati cere nu ii priveau pe elevi: profesori plecati la pregatiri de Parada Europei, libere pt copii sa stea acasa sa invete cu o saptamana inainte de simulari sau cu o luna inainte de BAC. De ce aceste libere, dragi profesori??? Pentru linistea dumneavoastra!? Atunci sa facem frecventa la scoala facultativa, nu!? Sunteti platiti sa faceti orele si nu sa dati liber copiilor si sa trageti tarecu meditatiile. Rusine!
    Probabil si la BAC vom fi tot in coada clasamentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.