Politic

Eugen Pîrvulescu: “Să fim precauți și responsabili și după data de 15 mai; virusul nu va lua pauză”

Începând de vineri, 15 mai, țara va ieși din starea de urgență decretată, încă de pe data de 16 martie, de către președintele Klaus Iohannis. Aceasta va fi înlocuită cu starea de alertă, iar o parte dintre restricțiile de circulație impuse de ordonanțele militare vor fi păstrate, astfel că nu vor fi deschise restaurantele, mall-urile, cafenelele, iar în afara localităților se va circula numai cu motive bine întemeiate.

Însă, cel mai probabil, potrivit oficialilor, în interioriul localităților se va circula liber, fără declarația pe proprie răspundere, de asemenea, vor fi deschise parcurile, cabinetele stomatologice și saloanele de înfrumusețare.

Despre necesitatea adoptării în continuare a măsurilor de precauție pentru împiedicarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus a vorbit senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu. Astfel, susține acesta, este nevoie ca și după data de 15 mai teleormănenii să fie precauți, să poarte măști în spațiile închise și să adopte o igienă riguroasă. De asemenea, susține președintele PNL Teleorman, este nevoie ca cetățenii să fie, în continuare, extrem de atenți cu modul în care își protejează sănătatea lor și pe cea a familiilor lor, astfel încât să fie depășită cu bine perioada dificililă pe care și județul Teleorman o traversează.

“Stimați teleormăneni, precauția trebuie să fie cuvântul de ordine și după data de 15 mai, chiar dacă vom putea circula liber, întrucât măsurile acestea de relaxare și de eliminare a unor restricții de socializare ne obligă să ne protejăm singuri sănătatea, pentru noi și familiile noastre. Totodată, nu putem să nu remarcăm faptul că datorită respectării de către majoritatea teleormănenilor a măsurilor de protecție, în Teleorman avem, astăzi, un număr relativ mic de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Este îmbucurător și extrem de benefic pentru populația județului Teleorman, însă va trebui să fim atenți în continuare, să ne protejăm prin a purta mască de protecție în spațiile închise, în spațiile comerciale și în birouri, respectiv să avem grijă să ne spălăm regulat pe mâini, să ne dezinfectăm și să nu stăm în grupuri mai mari de trei persoane. Este adevărat că după data de 15 mai nu vor mai fi în vigoare cele 10 ordonanțe militare care au instituit restricțiile de deplasare și că toți oamenii, inclusiv vârstnicii, se vor putea deplasa liber, fără să mai dea declarații pe propria răspundere, dar vor trebui respectate anumite reguli pentru că virusul nu va lua pauză după data de 15 mai. Treptat, vom putea ieși cu bine în această vară din criza provocată de epidemia de coronavirus, dacă vom înțelege că trebuie să respectăm cu toții regulile de protecție și igienă. Așadar, dragi teleormăneni, să fim precauți și responsabli și după data de 15 mai, doar astfel ne vom putea întoarce cât mai repede la normalitate”, a transmis senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.