Eugen Pîrvulescu, interpelare pe tema instabilităţii fiscale şi a modului în care afectează investiţiile

Dată fiind răspunderea politică a Guvernului în faţa Legislativului, întrebările şi interpelările, instrumentele juridice uzuale într-un regim parlamentar de control al Parlamentului asupra Executivului, sunt demersuri la îndemâna fiecărui parlamentar, fiind acţiuni individuale, spre deosebire de cazul iniţiativelor legislative, când mai mulţi aleşi îşi pun semnătura pe acelaşi proiect, de multe ori fără a avea nicio contribuţie la elaborarea acestuia.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu s-a folosit, în repetate rânduri, de instrumentele puse la îndemână de funcţia în care a fost ales pentru a cere lămuriri referitor la subiecte de interes pentru alegători, ultimul demers al liderului PNL Teleorman vizând instabilitatea fiscală şi modul în care aceasta afectează investiţiile.

“Cei mai mulţi dintre investitorii străini prezenţi în România reclamă o lipsă de predictibilitate a cadrului fiscal, dar şi o îngreunare a dialogului cu principalii decidenţi din zona executivă. Modificările frecvente aduse Codului Fiscal, precum şi interpretarea arbitrară a unora dintre normele fiscale reprezintă un factor îngrijorător pentru mediul de afaceri, care se arată din în ce mai reticent cu privire la diversificarea portofoliilor lor în România. Încrederea investitorilor în mediul de afaceri din România se află pe o pantă descrescătoare în ultimul an, iar economia românescă are nevoie urgentă de o creştere a nivelului de investiţii pentru a deveni competitivă în raport cu alte economii europene”, se arată în interpelarea adresată ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu susţine că economia naţională nu se poate dezvolta doar printr-un nivel ridicat de consum şi că sunt necesare investiţii în infrastructură şi “în alte domenii prioritare”.

“Doar în primele luni ale anului 2018, Codul Fiscal a fost modificat prin opt acte normative, fiind modificate/completate peste 120 de articole din lege. Acest lucru, în contextul în care noul Cod Fiscal a intrat în vigoare în 2015. În trei ani de la adoptarea lui, putem aprecia că majoritatea reglementărilor fiscale au fost modificate sau completate, acest lucru fără studii de impact şi evaluări coerente”, se mai arată în interpelarea senatorului PNL.

Astfel, potrivit senatorului Eugen Pîrvulescu, atât investitorii străini, cât şi cei autohtoni sunt speriaţi de modificările fiscale, situaţie demonstrată de datele statistice oficiale.

“Dezvoltarea economică este posibilă pe termen lung doar cu un nivel semnificativ de investiţii. Pentru a stimula investiţiile private este necesară restabilirea încrederii dintre mediul privat şi stat, iar pentru a ajunge la încredere, predictibilitatea şi consultarea cu toţi actorii implicaţi sunt esenţiale”, mai susţine Eugen Pîrvulescu, senatorul PNL solicitându-i ministrului Finanţelor Publice să precizeze măsurile avute în vedere pentru “a restabili o relaţie de încredere cu actualii mari investitori, dar şi cu potenţialii investitori care prospectează piaţa din România”. (Violeta Mocanu)

3 Comments

 1. Dan says:

  Parvulescula, domnu adventist, vezi ca te cauta DNA pe acasa!

 2. Ioana says:

  Ce interpelari ar putea sa faca senatorul redistribuit si fara facultate, care a terminat liceul agroindustrial cu 5?
  ASta si prim-vicepresedintele PNL Tr, Florica Mara, reliefeaza exact valoarea oamenilor din PNL! Cum sa votezi asa ceva?!

 3. cetățean says:

  Domnilor, omul ăsta e un samsar, dar nu unul cu bun simț, în genul: lasă, mă, fac niște bani dar fac și ceva bun. unde-și bagă nasul mai mult strică. banul e ce-l interesează, cât mai mulți și cât mai repede, nu cetățenii de rând!

Leave a Comment

*

code