Eveniment

Eroii neamului, comemoraţi la Alexandria

DSCF1031Cum se întâmplă deja în fiecare an, joi, 21 mai, în ziua Înălţării Domnului, la Cimitirul Eroilor din Alexandria, a avut loc ceremonia festivă de comemorare a eroilor neamului. Şi, dacă din rândul parlamentarilor n-a bifat prezenţa decât senatorul PSD Nicolae Mohanu, la comemorare au participat atât prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, liderii partidelor politice, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate judeţene, reprezentanţii filialelor veteranilor de război şi ai filialei cadrelor militare în rezervă şi în retragere.

În ce-i priveşte pe teleormănenii de rând, aceştia au fost puţini la număr, situaţie de înţeles de altfel având în vedere amplasamaentul locaţiei.

Desfăşurătorul evenimentului a fost cel obişnuit, astfel că, după prezentarea onorului, intonarea imnului de stat şi ceremonialul religios, au urmat deja bine cunoscutele discursuri şi depunerea de coroane. Au luat cuvântul prefectul judeţului Carmen Daniela Dan, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, dar şi primarul municipiului Alexandria Victor Drăguşin.

Aşadar, la evenimentul ce a comemorat ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român, au luat parte toate figurile cunoscute din spaţiul public, aşa cum o fac de fiecare dată, cu atât mai mult înaintea perioadelor cu miză electorală. Şi, dacă deocamdată unii se mulţumesc cu poziţia de lideri ai unor formaţiuni politice şi nu pot sta în rând cu oficialii judeţului, lucrurile se pot schimba în viitorul nu foarte îndepărtat. Astfel că unii pot lua locul celorlalţi, poate chiar şi de pe acelaşi rând, că doar jocurile de culise ce au loc în politică pot oferi oricând surprize, mai mult sau mai puţin plăcute, e adevărat. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.