Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Elevul care și-a agresat profesoara a fost pus în libertate, dar rămâne sub control judiciar

Elevul de 16 ani, arestat preventiv pentru agresarea profesoarei de la Școala Gimnazială Poroschia, a fost eliberat din arestul preventiv, au decis judecătorii de la Tribunalul Teleorman.

În urma contestației depuse de inculpat, judecătorii au decis anularea mandatul de arest preventiv, dat de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Alexandria, şi punerea tânărului sub control judiciar pentru 60 de zile.

“Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat P. Alin Valentin împotriva încheierii nr. 1195 din 07 decembrie 2017, pronunţată în camera de consiliu de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alexandria pe care o desfiinţează şi rejudecând: Respinge ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive privind pe inculpatul P. Alin Valentin, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria. Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12.12.2017 până la data de 09.02.2018”, se arată în soluţia instanţei.

Instanța i-a impus elevului să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat.

Sub control judiciar, elevul agresor nu are voie să părăsească județul decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza. Totodată, îi este interzis să  intre în localuri în care se consumă băuturi alcoolice şi nu are voie să deţină, să folosească sau să poarte arme.

Tânărul de 16 ani, care apare în imaginile difuzate în presă drept cel mai agresiv, a fost reținut pentru 24 de ore miercuri, 6 decembrie, iar joi, 7 decembrie, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

După anularea deciziei primei instanțe, elevul este liber să se întoarcă la școala de la Poroschia, unde profesoara agresată predă în continuare. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. bogdan says:

    Ce bine este in Romania pentru directori, pentru cei din inspectorate si minister ca scriu dosare ca sa-si justifice existenta si pot sa ia salarii foarte mari pe seama prostilor de profesori care se chinuie sa-si faca meseria. Daca filmarea nu se posta pe internet, probabil ca sefii insirati mai sus, s-ar fi distrat pe seama nenorocitei! Se vede unde au dus invatamantul cei care au putere de decizie.

  2. Si uite-asa este data din nou unda verde agresivitatii si umilirii cadrelor didactice. De ce s-ar teme un bataus intr-o scoala? Nimeni nu il pedepseste, dimpotriva, este mentinut in aceeasi scoala pentru a-si continua si perfectiona apucaturile infractionale.

  3. TUDOR says:

    FELICITARI , ISJ TR. SI JUDECATORILOR ! LA INFRACTIUNILE COMISE DE ELEVUL- INFRACTOR DIN POROSCHIA , ERAU NECESARE SANCTIUNILE DEOSEBIT DE ASPRE , APLICATE ! AVERTISMENT SI CONTROL JUDICIAR ! ANALIZAT SI JUDECATI !

  4. gogu says:

    Probabil a invocat faptul ca este Tigan ,si se simte discriminat Chiar asa ,nici un viol nu mai poti filme in tara asta?

Leave a Comment

*

code