Elevii şi preşcolarii din judeţ vor primi, şi anul viitor, produse lactate şi de panificaţie şi fructe proaspete

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa ordinară de la finalul lunii trecute, proiectul de hotărâre privind aprobarea listei produselor ce vor fi distribuite în cadrul Programului pentru școli al României pentru perioada 2018-2022, precum și stabilirea măsurilor educative care însoțesc distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate pentru anul școlar 2018-2019, în județul Teleorman.

Astfel, aleşii judeţeni au decis ca elevii şi preşcolarii care frecventează unităţile şcolare din judeţ să primească şi pe parcursul anului şcolar viitor, lapte de consum tratat termic (UHT, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao, precum şi produse lactate fermentate, respectiv iaurt); produse de panificaţie (corn sau baton – din făină integrală, fără adaos de zahăr sau îndulcitori şi fără aditivi alimentari); fructe (mere proaspete).

Potrivit normelor legale în vigoare, vor beneficia de lapte şi produse lactate, dar şi de fructe proaspete, toţi preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat acreditate şi particulare acreditate şi toţi elevii din învăţământul gimnazial de stat şi particular. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code