Social

Elevii Şcolii “Ştefan cel Mare” l-au omagiat pe Eminescu

Monica DUMITRESCU

Cu prilejul aniversării a 165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria, a organizat joi, 15 ianuarie 2015, o serie de manifestări cultural-artistice, în care au fost implicaţi elevii clasei pregătitoare B, elevii claselor a III-a A şi a IV-a D.

Sub genericul “Mihai Eminescu – poetul nepereche”, au fost prezentate materiale power point privind copilăria, viaţa şi activitatea literară a poetului.

A urmat un moment poetic în care elevii clasei pregătitoare B au recitat, pe roluri, “Luceafărul”, iar ceilalţi elevi câteva din cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, sub îndrumarea dascălilor Găină Pălăguţa, Goran Gabriela, Ciauş Mariana. Activitatea a continuat cu audierea unor cântece şi poezii pe versuri eminesciene în interpretarea unor mari actori români.

Directorii unităţii de învăţământ, prof. Măceşanu Florea şi prof. Cătrună Liliana, au fost încântaţi şi au apreciat talentul elevilor de mici recitatori. Manifestările s-au încheiat cu o vizită la biblioteca şcolii unde bibliotecarul Mariana Ţiţei a organizat o expoziţie tematică de carte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.