Elevii Școlii Poroschia au învățat să prevină situațiile de urgență

Pompierii militari teleormăneni și-au continuat, miercuri, 12 septembrie, seria activităților de informare preventivă în unitățile de învățământ din Teleorman, cu Școala Gimnazială Poroschia, unde militarii au diseminat materialele informative în cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C” și “Nu tremur la cutremur” și au susținut sesiuni de comunicare cu elevii unității școlare.

Obiectivul demersului este reprezentat de pregătirea celor mici, astfel încât să  cunoască modul de prevenire și comportament în situații de urgență.

Campania naționala “R.I.S.C” a plecat de la o realitate sumbră care arată că, anual, în România se produc aproximativ 6.000 de incendii la locuințe și în urma acestora circa 180 de persoane își pierd viața, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.). Lansată din necesitatea reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe, campania își propune ca obiectiv informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea de montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

Pe de altă parte, campania Campania națională de informare și pregătire a populației pentru cutremur ” Nu tremur la cutremur” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur. Publicul țintă al campaniei este informat, de către autorități, despre modalitățile de pregătire pentru efectele unui seism major și despre comportamentul adecvat în situația declanșării unui cutremur de magnitudine ridicată. (Violeta Mocanu)

1 Comment

    Leave a Comment

    *

    code