Eveniment

Elevii Şcolii “Mihai Viteazul” din Alexandria, campioni la concursul de matematică LuminaMath

Monica DUMITRESCU

Zeci de elevi din clasele a II-a şi a III-a de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul din municipiul Alexandria au obţinut premii la cea de-a XVII-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică “LuminaMath”, desfăşurată la jumătatea lunii noiembrie. La concurs au participat, pe lângă elevii din clasele primare şi cei din gimnaziu, Şcoala “Mihai Viteazul”, având numeroşi câştigători şi pe acest palier. Performanţa elevilor Şcolii “Mihai Viteazul” este demnă de apreciere în condiţiile în care la ediţia din acest an a concursului de anvergură naţională în cadrul căruia elevii au avut de rezolvat probleme de logică matematică, de algebră şi geometrie, au participat peste 45.000 de elevi din toată ţara, înregistrându-se un record absolut. Un record neaşteptat a fost şi faptul că anul acesta participanţii s-au dovedit foarte bine pregătiţi, 84 de elevi din clasa a II-a şi alţi 103 elevi din clasa a III-a obţinând punctajul maxim, pentru departajarea câştigătorilor şi desemnarea premianţilor, organizatorii fiind nevoiţi să aplice probe de baraj.

Festivităţile de premiere în cadrul cărora au fost acordate premiile au fost organizate la sfârşitul săptămânii trecute la nivelul fiecărui judeţ. În Teleorman, evenimentul a fost organizat vineri, 13 decembrie, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria, cel care a înmânat premiile câştigătorilor fiind prof. Mihai Ionescu, inspector şcolar de specialitate, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman. Clasele cu cei mai mulţi premianţi au fost: clasa a II-a B, condusă de prof. înv primar Ristea Gheorghiţa din care elevii Calotă Anca şi Troncea Matei au obţinut locul I, Bratu Alin, Filip Claudiu, Ghica Ana-Maria, Iordan Karina, Pătraşcu Mircea, Oinaru Andrei – locul II, Amarandei Rareş, Dincă Andrei, Mitran-Piticu Alexandru, Bojă Ana-Maria, Vlad David – locul III şi Opaina Alexandru, Raţ-Dincă Darius, Stoenică Alexia – menţiune; Clasa a III-a A condusă de prof. înv. primar Cristici Valeria, din care elevii Bălăceanu Eduard, Broscaru Andra, Cristea Vlad, Duţă Daria, Stănilă Valentin au obţinut locul I, Albu Mădălina, Burtea Rareş, Chiriţă Delia, Dumitru Sara, Floricică Daria, Lătăreţu Rareş, Mirea Oana – locul II, Stancu Rareş – locul III, Bulumac Petru – menţiune; clasa a III-a B, condusă de prof. înv. primar Măldăeanu Mirela, din care elevii Asadurian Ianis, Coman Robert, Dinu Alexandra, Ţecu Daria au obţinut locul I, Mănăilă Denisa, Mircia Vlad, Pisică Ana-Maria, Ruscu Ingrid, Singureanu Andreea – locul II, Brusaru Mihnea – menţiune.

Din clasele V-VIII s-au remarcat elevii pregătiţi de prof. Cristea Tudor, locul I fiind obţinut de elevii Mihai Mihail – clasa a VII-a A şi Andreica Radu -clasa a VIII-a A, locul II – Caliţescu Mihai – clasa a VII-a A şi Epure Rareş -clasa a VIII-a A, locul III – Mihai Alexandru – clasa a VII-a A, Ţucmeanu Andrei – clasa a VII-a A, menţiune – Gheorghe Costin din clasa a VII-a A şi Ciocoiu Diana din clasa a V-a B. S-a mai remarcat eleva Olteanu Andreea din clasa a VII-a B, pregătită de prof. Marin Marioara, care a obţinut locul III la acest concurs.

Câştigătorii au primit diplome şi premii în bani, câştigătorii locului I de la categoria gimnaziu, respectiv elevii Mihai Mihail şi Andreica Radu, urmând să beneficieze la vară şi de o tabără tematică la Camping Potigrafu, drept recompensă pentru performanţa obţinută, alături de elevii cei mai buni din întreaga ţară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.