Social

Elevii din clasele I şi a II-a vor avea manualele digitale la începutul anului şcolar

Monica DUMITRESCU

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a dat asigurări că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a vor fi pe băncile elevilor la 15 septembrie 2014. Ceilalţi elevi vor învăţa şi în anul şcolar viitor după vechile manuale, unele nemaifiind revizuite de cel puţin 10-12 ani.

Noile manuale de clasa I şi a II-a vor aduce, ca element de noutate, posibilitatea de a preda şi învăţa şi pe suport digital. Dacă noua formă de predare şi învăţare va fi mai mult ca sigur pe placul copiilor, dascălii şi părinţii ar putea întâmpina dificultăţi. Pentru a veni în sprijinul acestora, firmele care au realizat manualele digitale au lansat o platformă online unde dascălii şi părinţii pot să se informeze şi să primească sfaturi despre utilizarea variantelor digitale. Platforma se numeşte Clubul Dascălului Modern şi a devenit accesibilă pe site-ul manualPLUSdigital.ro şi pe pagina de Facebook manualPLUS digital.

Dascălii şi părinţii au la dispoziţie şi un Tel verde gratuit în cazul în care au neclarităţi sau întrebări legate de utilizarea noilor manuale digitale, introduse în premieră în noul an şcolar. Aceştia pot suna de la opt dimineaţa la opt seara gratuit la numărul de telefon 0800-110222 sau vor putea trimite un sms, iar un operator îi va suna înapoi şi le va răspunde la orice întrebare are. De asemenea, dacă există o întrebare pentru autorul manualului, aceasta va fi transmisă mai departe şi în 24 de ore cel care a întrebat primeşte un răspuns autorizat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.