Social

Elevii din clasa I vor avea abecedarele pe bănci în prima zi a semestrului al II-lea

Monica DUMITRESCU

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Cîmpeanu, a anunţat la începutul acestei săptămâni, că elevii de clasa I vor avea abecedare din semestrul al doilea. Acesta a mai precizat că ultima contestaţie depusă în decembrie 2014, a fost respinsă, astfel că firma care a câştigat licitaţia se poate apuca de editarea manualelor.

Pentru prima dată în istoria învăţământului, la începutul anului şcolar 2014-2015 elevii din clasa I nu au găsit pe bănci Abecedarul. Tot fără manuale au fost aşteptaţi în prima zi de şcoală şi elevii din clasa a II-a, însă pentru aceştia situaţia a fost rezolvată pe parcurs. Elevii din clasa I au parcurs materia fără manuale în semestrul I care se va încheia peste o săptămână şi jumătate, învăţătorii descurcându-se pe cont propriu, folosind materiale auxiliare, fişe de lucru etc.

Editori spun că principalul vinovat pentru această situaţie este Ministerul Educaţiei care a organizat prea târziu licitaţia. Ministerul spune însă că s-a ajuns în această situaţie din cauza numeroaselor contestaţii.

Începând din anul şcolar viitor vor fi introduse manuale noi şi pentru clasa a III-a. Ministrul Educaţiei a precizat că licitaţia pentru manualele de clasa a III-a va fi lansată în cursul săptămânii viitoare ca procedură.

“A fost validată curicula pentru clasa a III-a şi săptămâna viitoare se poate lansa licitaţia pentru manuale. Pentru cei de clasa a III-a este clar că trebuie să avem manualele la începutul anului şcolar. Din nefericire însă, legislaţia nu ne poate garanta că nu vor exista contestaţii. Noi, la nivelul Ministerului Educaţiei, încercăm să eliminăm toate acele aspecte care ar putea să genereze contestaţii, dar nu putem garanta că împiedicăm contestaţiile atâta timp cât achiziţiile se fac pentru manuale pe Legea Achiziţiilor Publice”, a mai declarat ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.