Social

Elevii din clasa a VIII-a susţin marţi simularea Evaluării Naţionale la limba română

Monica DUMITRESCU

Simularea Evaluării Naţionale demarează marţi, 18 februarie, cu proba la limba şi literatura română. Elevii din clasele a VIII-a sunt chemaţi să-şi evalueze cunoştinţele cu aproximativ patru luni înainte de examen. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale, respectiv liceale. Aceştia precizează că rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale nu se consemnează în catalog. În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2013 – 2014, sunt: Limba şi literatura română (18 februarie), Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (19 februarie) şi Matematică (20 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Elevii din Teleorman vor susţine simulare doar la disciplinele limba şi literatura română şi matematică.

 

Anul trecut, elevii teleormăneni au obţinut rezultate satisfăcătoare la Evaluarea Naţională

Rezultatele absolvenţilor de gimnaziu teleormăneni la Evaluarea Naţională desfăşurată anul trecut au întrecut orice aşteptări. Dacă în 2012 mai puţin de 50% dintre absolvenţi au reuşit să obţină cel puţin nota 5 la ambele discipline de examen, iar rezultatele înregistrate de elevii teleormăneni în 2013 la cele două simulări organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean în lunile februarie şi aprilie nu prevesteau un rezultat mai bun, peste două treimi dintre candidaţi obţinând note mai mici de cinci la matematică, la examenul propriu-zis aproximativ 72% dintre candidaţii teleormăneni au reuşit să obţină medii peste 5,00.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, situaţia s-a prezentat astfel: din totalul de 3042 elevi înscrişi au fost prezenţi 2971, un elev a fost eliminat, evaluându-se astfel 2970 de elevi. Pe tranşe de medii, din numărul elevilor evaluaţi, 53 au obţinut medii între 1-1.99, 155 între 2-2.99, 261 între 3-3.99, 369 între 4-4.99, 405 între 5-5.99, 447 între 6-6.99, 438 între 7-7.99, 403 între 8-8.99, 416 între 9-9.99,  24 elevi au obţinut media 10.

 

Calendarul Evaluării Naţionale 2014

Anul acesta, elevii din clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 13 iunie. În perioada 16-18 iunie, se fac înscrierile pentru evaluarea naţională. Proba la limba şi literatura română este programată pentru 23 iunie, iar cea la matematică pe 25 iunie. Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie până la ora 16.00, în aceeaşi zi în intervalul orar 16.00-20.00 putând fi depuse contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie. Evaluarea Naţională se susţine într-o singură sesiune, rezultatul obţinunt de candidaţi reprezentând anul acesta, pentru prima dată 75% din media de admitere la liceu. Cei care nu susţin evaluarea naţională pot fi repartizaţi în clasa a IX-a pe baza mediei generale din gimnaziu, pe locurile rămase libere după cele două etape ale repartizării computerizate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.