Social

Elevii din clasa a VI-a, în focurile evaluărilor naţionale

Monica DUMITRESCU

Elevii de clasa a VI-a au susţinut luni, 2 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, la disciplinele din aria curriculară „Limbă şi Comunicare” – Limba română şi o limbă străină, urmând ca miercuri, 3 iunie, să susţină ultima probă, cea de evaluare a unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi ştiinţe ale naturii” — Matematică, Fizică şi Biologie.

Durata alocării testului este de 60 de minute. Ca şi la prima probă, elevii de clasa a VI-a vor susţine evaluarea în sălile în care îşi desfăşoară activitatea în mod curent, fiind aşezaţi în bănci în ordinea obişnuită. Testul va fi administrat de un cadru dactic care nu predă la clasa respectivă şi care va fi asistat de un alt cadru didactic.

Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară “Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă, iar cele care vizează evaluarea unor competenţe din aria “Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice cu următoarele specialităţi: matematică, fizică şi biologie.

Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a instrucţiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.

Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a VI-a încheie seria evaluărilor naţionale pentru elevii de gimnaziu. Începând din 18 mai 2015 au mai susţinut evaluare naţională elevii din clasele a II-a şi a VI-a.

Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea elevilor şi a părinţilor elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.