Social

Elevii din anii terminali se întorc în bănci pentru pregătirea examenelor/ Cum s-au pregătit autoritățile

La nivelul județului Teleorman, peste 2.700 de elevi vor susține, în acest an Evaluarea Națională, iar alți aproximativ 2.500 examenul de Bacalaureat. Toți aceștia se vor întoarce în bănci începând cu ziua de marți, 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele care îi așteaptă.

Între Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică a fost încheiat un protocol de colaborare, pentru ca lucrurile să se desfășoare în condiții optime, iar elevii să fie în siguranță atât pe durata pregătii examenelor, cât și pe perioada desfășurării acestora. Printre altele, protocolul prevede și că  reprezentanții Comitetului Județean de Situații de Urgență pun la dispoziție situațiile cu persoanele aflate în evidențe, izolate sau în carantină, astfel încât să nu fie probleme și toți elevii să poată susține probele examenelor.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a transmis că toți elevii care vor participa la orele de pregătire vor avea măști asigurate gratuit de Ministerul Educației. În perioada de pregătire vor fi derulate activități cu maxim 10 elevi, care vor purta mască și mănuși, vor sta la distanță minimă de 2 m unul față de altul, iar activitățile vor dura maxim 3 ore pe zi pentru elevii de liceu și 2 ore pe zi pentru cei din gimnaziu. De asemenea, școlile vor fi dotate cu dezinfectant și se va face igienizarea sălii de clasă după finalizarea activității fiecărei grupe.

Mai mult, Direcția de Sănătate Publică se va asigura că vor exista cadre medicale în fiecare școală pe durata pregătirii examenelor, dar și pe durata desfășurării acestora, care să facă triajul epidemiologic și să asigure asistența medicală pe parcursul activităților.

Participarea la activitățile de pregătire nu este obligatorie, iar elevii care prezintă prezintă simptomatologie specifică COVID-19 sau care au în familie membri cu risc nu vor lua parte la sesiunea de pregătire a examenelor, însă pentru aceștia există posibilitatea să participe în sistem online.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.