Social

Elevii din ani terminali, infectați cu COVID-19, vor susține examenele naționale izolați

Elevii aflați în ani terminali și confirmați cu Covid-19 vor putea susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, a anunțat Monica Anisie, ministrul Educației. Astfel, potrivit sursei citate, copiii aflați în situația menționată vor da examenele în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sală.

Ministrul Educației a precizat că şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar și în situația în care elevul era internat în spital, situația fiind prevăzută în metodologia de desfășurare a examenelor naționale.

Examenul de Evaluare naţională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie, a mai precizat Monica Anisie, iar elevii vor merge la probe cu mănuși și măști de protecție, cel mai probabil, o decizie în acest sens urmând să fie luată de Ministerul Sănătății.

Și, dacă Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat se vor desfășura în condiții normale, însă cu măsuri de siguranță pentru elevi, noutatea vine la examenele de certificare a competenţelor profesionale, respectiv certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Astfel, pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, examenele vor consta în proiect, proba practică urmând să fie echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.