Social

Elevii de la Vităneşti şi Bâscoveni vor învăţa din acest an în şcoli noi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta au fost finalizate lucrările de execuţie a două obiective finanţate de Ministerul Educaţiei, acestea îndeplinind condiţiile pentru a fi puse în funcţiune începând din 16 septembrie. Astfel, elevii de la Vităneşti, dar şi cei de la Bâscoveni – comuna Gălăteni vor începe anul şcolar în şcoală nouă.

La Vităneşti, clădirea nouă destinată şcolii cuprinde şase săli de clasă care au fost dotate cu mobilier nou (bănci individuale, scaune, catedre, table, cuiere, dulapuri) şi grupuri sanitare interioare. A fost realizată şi instalaţia termică (reţea de distribuţie şi radiatoare), însă pentru ca acesta să poată deveni funcţională mai trebuie montată şi centrala termică, sarcina revenind administraţiei publice locale. Reprtezentanţii ISJ speră ca acest lucru să se realizeze până la debutul anotimpului friguros. Tot în sarcina autorităţii locale intră şi amenajarea aleilor carosabile şi pietonale precum şi amenajarea curţii şcolii, care la această dată sunt în curs de realizare.

Şcoala nouă de la Bâscoveni este ceva mai mică, acesta având doar 4 săli de clasă, însă beneficiază de aceleaşi condiţii ca şi Şcoala Vităneşti, atât în ceea ce priveşte dotările cât şi instalaţiile sanitare şi termice. Şi aici lucrările care au revenit în sarcina Ministerului Educaţiei au fost finalizate, Primăria comunei Găleteni având de finalizat în cel mai scurt timp branşamentul la reţeaua proprie de alimentare cu apă a unităţii de învăţământ, aleile carosabile şi pietonale şi montarea centralei termice.

Au mai fost finalizate, de asemenea, şi lucrările de reabilitare ale clădirii Colegiului Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, elevii unităţii de învăţământ fiind aşteptaţi la începutul anului şcolar în cele mai bune condiţii. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.