Eveniment

Efectele vremii rele în Teleorman/ Copaci rupți și fire căzute din cauza vântului puternic

Pompierii militari au intervenit, joi seară, pentru gestionarea mai multor situații de urgență produse pe raza județului de vântul puternic, după ce la numărul unic de urgență 112 au fost făcute mai multe sesizări din partea cetățenilor. Astfel, potivit ISU Teleorman, în jurul orei 17.05, un copac a căzut pe mai multe cabluri electrice în municipiul Alexandria, pe șoseaua Turnu Măgurele, lângă un magazin non-stop, ce punea în pericol cetățenii și bunurile materiale din zonă. Pentru rezolvarea situației au intervenit pompierii militari alexăndrineni cu o autospecială de descarcerare și o echipă a distribuitorului de energie electrică.

Totodată, în jurul orei 20.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cetățenii au solicitat intervenția pompierilor pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DJ 503, între localitățile Moșteni și Botoroaga, care bloca circulația. Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle au intervenit cu o autospecială de descarcerare și au îndepărtat copacul, circulația fiind reluată în zonă fără a fi întâmpinate probleme deosebite. Pompierii au fost ajutați de autoritățile din localitatea Botoroaga care au trimis la fața locului un buldoexcavator.

O altă situație de urgență s-a produs la Măgura, în jurul orei 20.30, unde mai multe cabluri electrice au căzut pe gardul școlii și pe un autoturism din localitate. Pompierii au ajuns rapid la locul indicat cu o autospecială de primă intervenție și comandă și au izolat zona până la sosirea unei echipe specializate a furnizorului de electricitate.

Efectele vremii rele s-au simțit și la Roșiori, unde un copac a căzut pe str. Dunării, blocând circulația. Pompierii militari roșioreni au intervenit rapid cu o autospecială de descarcerare și au degajat carosabilul în mai puțin de 20 de minute.

Potrivit ISU Teleorman, în jurul orei 21.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cetățenii au semnalat faptul că pe DJ 601 erau căzuți trei copaci, între localitățile Crevenicu și Mereni, circulația fiind îngreunată. Pentru rezolvarea situației au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle cu o autospecială și cu drujbele din dotare, drumul fiind eliberat in mai puțin de 20 de minute;

O altă intervenție a avut loc pe DJ 679 B, pe raza localității Scrioaștea, unde un copac a căzut pe carosabil, îngreunând circulația. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede cu o autospecială.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.