Sport

“Educaţie prin sport” la final de proiect

Iniţiat în toamna anului trecut, proiectul “Educaţie prin sport”, realizat de Şcoala “Ştefan cel Mare” şi clubul CST Alexandria, pentru desfăşurarea celei de-a treia ore de educaţie fizică, a ajuns la final. Principalul obiect de activitate al acţiunii l-a reprezentat iniţierea în jocul de baschet şi selecţionarea tinerilor care arată calităţi specifice pentru practicarea acestui sport, pentru echipele CST Alexandria. Etapele proiectului, implementat la nivel naţional de FR Baschet, au fost parcurse integral, iar la realizarea lui au avut un aport deosebit Primăria municipiului Alexandria, dar şi un sponsor, Islaz SA Alexandria.

În acţiunea propriu-zisă au fost cuprinşi 42 de elevi din clasele a II-a ale şcolii respective, care s-au pregătit timp de 8 luni şi jumătate, de 3 ori pe săptămână, iar fiecare copil a avut asigurată o şedinţă de pregătire săptămânală, reprezentând minim 33 de antrenamente. Deşi s-au retras trei copii, din motive de sănătate, programul de pregătire şi iniţiere s-a desfăşurat după un calendar bine stabilit (trei ore de pregătire săptămânal, incluse în orarul clasei, ca oră opţională), iar rezultatul final avea să fie promovarea unui număr de 10 sportivi (4 fetiţe şi 6 băieţi) în grupele de performanţă ale CST Alexandria. În această perioadă au fost organizate patru competiţii şi o festivitate de încheiere a proiectului, în care toţi copii au primit diplome de absolvire, medalii şi premii.

Să menţionăm faptul că la realizarea proiectului “Educaţie prin sport” şi-au adus sprijinul directorul Şcolii Ştefan cel Mare, Florin Măceşanu, directorul CST Alexandria, Emanoil Stoica şi profesorii Octavian Pave, Mariana Mitran, Luminiţa Eremia şi Toma Vrânceanu, care au lucrat efectiv cu grupele de copii participante la întreaga acţiune.

(B. P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.