Eveniment

Ediţia a 46-a a Festivalului “Ghiocelul de Aur” se va desfăşura în perioada 12-14 mai 2015

Monica DUMITRESCU

Festivalul naţional de muzică uşoară românească “Primăvara în Teleorman”, în cadrul căruia se va acorda trofeul “Ghiocelul de Aur”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Teleorman cu sprijinul Consiliului Judeţean Teleorman şi Primăriei Alexandria, a ajuns la a 46-a ediţie. Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfăşura în intervalul 12-14 mai 2015 la Alexandria. Festivalul concurs care are ca scop promovarea muzicii uşoare româneşti autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci se numără printre cele mai longevive din ţară şi, exceptând un singur an când nu s-au găsit fonduri pentru organizare, se desfăşoară anual din 1968.

Cu excepţia denumirii, care din “Ghiocelul de aur” a devenit în urmă cu câţiva ani “Primăvara în Teleorman”, nu au apărut în tot acest timp modificări importante în ceea ce priveşte organizarea festivalului. Concursul a rămas deschis tinerilor interpreţi, cu vârsta cuprinsă între 15-30 ani, excepţie făcând doar câştigătorii trofeului “Ghiocelul de aur” de la ediţiile precedente care nu mai pot participa.

 

Înscrierea la concurs

 

Pentru înscriere, fiecare candidat va trimite copie după cartea de identitate şi fişa de înscriere completată pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, municipiul Alexandria, str. Ion Creangă 52-54, cod 140056, fax 0347804482, email:cjcpctteleorman@yahoo.com.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0347804482 (Iuliana Cârnaru).

De asemenea, piesele înregistrate (dintre care obligatoriu una în limba română) vor fi trimise pe suport audio (mp3) sau DVD, în perioada 1-5 aprilie 2015. Acestea vor fi interpretate şi în concurs, neputând fi schimbate. Concursul se va desfăşura live, cu acompaniament orchestral.

Preselecţia va avea loc în 10 aprilie 2015. Neparticiparea la preselecţie va atrage după sine neparticiparea la concurs.

 

Desfăşurarea concursului

 

În urma preselecţiei, juriul va hotărî numărul participanţilor la concurs. Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi. Concursul se va desfăşura la Casa de Cultura Alexandria, în ziua de 13 mai 2015, începând cu orele 19.00, sub forma unui spectacol cu public.

Gala laureaţilor şi festivitatea de decernare a premiilor concursului vor avea loc în data de 14 mai 2015. Atât în seara concursului, cât şi a galei vor avea loc recitaluri ale unor solişti şi trupe de renume.

Acompaniamentul concurenţilor va fi realizat live de către o orchestră formată din profesionişti ai genului. Se consideră criterii de apreciere: calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, valoarea şi dificultatea pieselor muzicale prezentate.

Participanţii au obligaţia să respecte prevederile regulamentului concursului, să trimită piesele înregistrate pentru preselecţie până la data de 5 aprilie 2015, să semneze contracte de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de către organizatori, să-şi susţină cheltuielile de transport. Nerespectarea acestor obligaţii conduce la eliminarea din concurs, fără drept de apel. Laureaţii care nu sunt prezenţi la gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Ca şi la ediţiile anterioare, juriul va fi format din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, redactori radio şi tv, personalităţi culturale. Deciziile juriului sunt inatacabile. Concurentul va primi media notelor membrilor juriului. Dacă va fi cazul, membrul juriului care recunoaşte în lista de concurs participanţi de a căror formare artistică se ocupă, se va abţine de la notare. Juriul concursului are latitudinea de a nu acorda unele premii sau de a le redistribui.

 

Premii

Laureaţii concursului vor primi premii, în sumă brută, după cum urmează: Trofeul “Ghiocelul de aur” – 4.000 lei; Premiul I – 2.500 lei; Premiul II – 1.500 lei; Premiul III – 1.000 lei; Premiul de popularitate –   500 lei; Premiul “Şerban Georgescu” – 500 lei.

Laureaţii vor mai primi diplome şi plachete. Concurenţii care nu vor fi premiaţi vor primi diplome de participare. Cuantumul sau numărul premiilor acordate de către organizatori poate fi mărit prin contribuţia unor sponsori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.