Eco Sud a blocat preluarea deşeurilor la depozitul de la Mavrodin/ Dănuţ Cristescu: “Polaris trebuie să colecteze deşeurile, aşa cum prevede contractul”

Polaris M Holding, societatea care colectează deşeurile de pe raza judeţului Teleorman, a acumulat o datorie de aproape 1,7 milioane de lei către Eco Sud, societatea care administrează depozitul de la Mavrodin, context în care conducerea celei din urmă a decis blocarea preluării deşeurilor începând de joi, 11 ianuarie.

Situaţia pare una fără soluţie imediată, mai ales după ce reprezentanţii Eco Sud au declinat propunerea Polaris Holding de a achita o parte a datoriei, în primă fază, urmând ca ulterior să achite şi restul.

Referitor la situaţia tensionată dintre cele două societăţi, care pare să aibă consecinţe directe asupra locuitorilor judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, a precizat că potrivit contractului încheiat cu Polaris Holding, societatea este obligată să colecteze deşeurile, iar această prevedere contractuală trebuie respectată, indiferent de locul în care le depozitează ulterior. Mai mult, şeful CJ Teleorman a precizat că a programat pentru vineri, 12 ianuarie, o întâlnire cu reprezentanţii celor două societăţi pentru a căuta o soluţie de remediere a situaţiei.

“Ştiu că există o datorie pe care Polaris Holding o are la Eco Sud, societatea care administrează depozitul de la Mavrodin, pe care nu a achitat-o, context în care Eco Sud a blocat preluarea deşeurilor. Sunt la curent şi cu faptul că, într-adevăr, Eco Sud a notificat Polaris Holding în repetate rânduri, iar decizia de a bloca preluarea deşeurilor a venit după aceste notificări. Am înţeles că Polaris Holding a încercat să achite o parte din datoria către Eco Sud, urmând ca, ulterior, să achite şi restul, dar că reprezentanţii Eco Sud n-au fost tocmai receptivi. Eu am stabilit o întâlnire cu reprezentanţii Eco Sud, Polaris Holding, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul Deseurilor Teleorman”, o să participe şi prefectul judeţului şi o să încercăm să deblocăm situaţia de-a dreptul neplăcută pentru judeţ şi pentru teleormăneni. Ce pot să spun este că, aşa cum prevede contractul, Polaris Holding trebuie să colecteze deşeurile, indiferent de locul în care le va depozita ulterior”, a declarat Dănuţ Cristescu referitor la subiect. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code