Sport

Echipele n-au renunţat la această variantă – Prima brigadă de arbitri din alt judeţ, cerută de Sporting Turnu Măgurele!

Cu prilejul şedinţei tehnice cu echipele din Liga a 4-a, de acum două săptămâni, s-a pus în discuţie aducerea, sau nu, a brigăzilor de arbitri din alt judeţ. Cu acest prilej, preşedintele AJF, Stan Prodan, a făcut referire la faptul că în ediţia anterioară au fost solicitate 14 brigăzide arbitri din afara Teleormanului, lucru care n-a fost privit cu ochi buni nici de arbitri, nici de multe echipe. Întrucât suspiciunea unora cu privire la arbitraje este aproape permanentă, echipelor li s-a dat posibilitatea să solicite arbitri din afara judeţului, numai că trebuie să plătească întreg baremul de arbitraj, plus transportul oficialilor veniţi din afara Teleormanului; este vorba de baremul special de arbitraj, în cuantum de 700 lei net (300 lei arbitru, 200 lei x 2 arbitri asistenţi), pe care echipele solicitante îl achită, iar echipa adversă nu trebuie să plătească nimic, nici măcar în cazul în care este vorba de echipa gazdă.

Cu toate că multe echipe au spus că nu vor să solicite arbitri din afara judeţului, această soluţie pare să nu fie o problemă pentru echipele care vizează titlul judeţean. Iar prima solicitare a fost deja făcută, pentru etapa a 2-a de campionat. Sporting Turnu Măgurele, echipă pregătită de Vali Bădoi şi care a debutat cu dreptul în acest sezon, se va deplasa sâmbătă pe terenul din Olteni, motiv pentru care a solicitat arbitri din alt judeţ, iar solicitarea respectivă a fost luată deja în calcul de CJA.

O altă echipă care a precizat că “luăm în calcul o eventuală solicitare de arbitri din alt judeţ, pentru unele jocuri”, este FCM Alexandria, echipă care în sezonul precedent n-a făcut nici o cerere de acest gen.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.