Sport

Echipele din Liga a 4-a sunt chemate la şedinţă

Aşa cum s-a procedat de fiecare dată în ultimii ani, înaintea fiecărui sezon, la începutul returului de campionat al Ligii a 4-a va avea loc şedinţa tehnică cu echipele participante în competiţie. Cu acest prilej, reprezentanţii celor 12 echipe vor lua la cunoştinţă de noutăţile de regulament care au apărut în ultima perioadă, despre principalele aspecte organizatorice care vizează jocurile şi eventualele probleme constatate în turul campionatului. Totodată, echipele vor avea prilejul să-şi spună punctul de vedere referitor la nemulţumirile pe care le-au avut pe parcursul turului de campionat, dar sunt de aşteptat şi poziţii radicale ale delegaţilor de echipe, în privinţa anumitor aspecte, îndeosebi cele legate de arbitraje.

 

Arbitrii din alt judeţ, subiect controversat

Unul din subiectele cele mai “dureroase” în ultimul timp este legat de oportunitatea, sau nu, de a se aduce arbitri din alt judeţ. Până acum, echipele au fost cele care au ales să fie permisă aducerea arbitrilor extra-teleormăneni, iar AJF Teleorman a răspuns acestor solicitări fără nici o reţinere. Problema de acum încolo este mult mai gravă în privinţa arbitrajului, deoarece mai sunt doar patru jocuri pe etapă, iar arbitrii teleormăneni nu au posibilitatea nici să se exprime, nici să acumuleze, nici să crească în valoare, referindu-ne aici la cei tineri. Dacă, într-o etapă o echipă solicită arbitri din alt judeţ, practic rămân doar trei jocuri pentru teleormăneni, iar şansele oficialilor din judeţ de a prinde vreun derbi pentru podium sunt aproape nule. Cele mai multe solicitări de arbitri din afara judeţului le-a făcut Sporting Turnu Măgurele, cinci la număr (subiectul a fost analizat în atâtea rânduri, încât a devenit desuet), urmată de FCM Alexandria, cu două solicitări, şi echipele Rapid Buzescu, Unirea Brânceni şi Ajax Botoroaga, fiecare cu o solicitare. Rămâne de văzut, în funcţie de ceea ce vor echipele, dacă şi în retur vor fi aduse la fel de multe brigăzi de arbitri din alt judeţ, nejustificat în opinia noastră, deoarece campionatul nu mai are un echilibru real, şi deloc benefic pentru arbitrajul teleormănean.

 

Iată cele zece jocuri din turul de campionat în care au fost solicitaţi arbitri din alt judeţ (echipele subliniate au făcut solicitarea):

– (etapa 2) Viaţă Nouă Olteni – Sporting Turnu Măgurele (0-2, arbitri din Prahova);

– (etapa 4) Unirea Ţigăneşti – Sporting Turnu Măgurele (1-1, arbitri din Argeş);

– (etapa 4) Rapid Buzescu – FCM Alexandria (1-0, arbitri din Dolj);

– (etapa 7) Voinţa Saelele – FCM Alexandria (1-2, arbitri din Argeş);

– (etapa 8) FCM Alexandria – Sporting Turnu Măgurele (0-1, arbitri din Prahova);

– (etapa 8) Unirea Ţigăneşti – Unirea Brânceni (0-0, arbitri din Argeş);

– (etapa 9) Sporting Turnu Măgurele – Voinţa Saelele (3-0, arbitri din Bucureşti);

– (etapa 12) Sporting Turnu Măgurele – Ajax Botoroaga (arbitri din Argeş);

– (etapa 13) Dunărea Zimnicea – Sporting Turnu Măgurele (arbitri din Bucureşti);

– (etapa 14) Sporting Turnu Măgurele – Unirea Brânceni (3-0, arbitri din Prahova).

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.