Eveniment

Echipa Colegiului Naţional “Al.I.Cuza” Alexandria a câștigat ediția din acest an a Paradei Europei

Echipa Colegiului Naţional “Al.I.Cuza” Alexandria, care a reprezentat Spania, este câștigătoarea competiției “Parada Europei”, ediția 2019, iar elevii care au pus în scenă spectacolul specific ibericilor vor fi premiați cu o excursie de șase zile la mare.

Locul al doilea a fost adjudecat de Liceul Teoretic Videle, căruia i-a revenit în urma tragerii la sorţi S.U.A., iar echipa participantă la paradă va fi premiată cu o excursie de cinci zile la mare.

Cea de-a treia poziție pe podium a revenit Colegiul Naţional “Anastasescu” Roşiorii de Vede, care a reprezentat Italia, și Colegiul Naţional ”A.D.Ghica”, care a reprezentat Brazilia. Echipele celor două licee vor fi premiate cu câte o excursie de patru zile la mare.

Premiul special a fost câștigat de echipa Liceului Teoretic Zimnicea, căruia i-a revenit Ungaria în urma tragerii la sorți, iar elevii vor fi premiați cu o excurție în Grecia.

Echipele celorlalte licee participante au fost premiate cu diplome de participare și vor merge în excursii de trei zile la mare.

În anul 2006, liceele din judeţ defilau, pentru prima dată, în cadrul unei competiţii artistice presărate cu talent, graţie şi pasiune şi, după ce, an de an, fiecare dintre oraşele teleormănene a fost gazda măreţului spectacol artistic, Parada Europei s-a desfășurat, anul acesta, la Zimnicea.

Și în acest an, competiţia a fost acerbă, fiind acordate premii, în funcţie de poziţia pe podium, dar și un premiu special și diplome de participare. Spectacolul maraton oferit de elevii liceelor teleormănene şi profesorii lor, o explozie de tinereţe, bucurie, dans şi muzică, a reînviat, într-un mod cât mai original, momente din cultura şi istoria ţării reprezentate în urma tragerii la sorţi.

Au răspuns invitaţiei de a participa la eeveniment Sabina Mădălina Șomăcescu- Consul General al României la Salonic, Juan Sancho Michell de Diego- Consul onorific al României la Santander- Comunitatea Autonomă Cantabria , Florinel Dumitrescu – Prefectul județului Teleorman, Anastasia Koumantari – Direcția Regională de Învățământ Primar și  Secundar a Regiunii Macedoniei Centrale, prof. Valeria Gherghe- Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Oana Stoicescu – Inspector Școlar (activități extrașcolare – ISJ Teleorman)

Membrii juriului, Dănuţ Cristescu (preşedintele Asociaţiei Euroteleorman şi, în acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman), Michel Monsauret (Atașat de cooperare educațională – Institutul Francez din București), Adrian Ceparu (expert extern – Comisia Europeană,) Constantin Rădoacă (regizor de film și teatru, scriitor) şi Laura Armeanu (tânăr implicat în problemele tinerilor), au avut o sarcină extrem de dificil, având în vedere momentele de excepţie puse în scenă de elevii celor 16 licee intrate în competiţie.

În notarea lor, membrii juriului au inut cont de originalitatea, atutenticitatea și complexitatea momentelor, de surprinderea elementelor semnificative ale țării reprezentate, precum și de respectarea numărului de participanți și de respectarea timpului macim alocat defilării.

Anul acesta programul Paradei a fost îmbogățit  cu elemente noi și ca urmare a exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră, asigurându-se  astfel garanția evoluției proiectului European și a politicilor sale, promovarea valorilor și principiilor europene.

One Comment

  1. Domnilor ziaristi ,Va rog sa va corectati .CEL MAI VECHI DOCUMENT IN SCRIS AFLAT LA ARHIVELE NATIONALE NU ATESTA EXISTENTA JUDETULUI TELEORMAN DEOARECE ATUNCI NU EXISTAU JUDETE CI <ATESTA O LOCALITATE SATUL MIRCESTI ACTUAL COMOARA IN PREZENT SE FAC DEMERSURI PTR> ATASAREA LA DENUMIREA DE COMOARA SI ACEEA DE MIRCESTI DIN PRETUIRE FATA DE RADACINI <STRAMOSI SI CRESTINISM ASA CUM A MARTURISIT SI SFINTUL VOIEVOD MIRCEA CEL BATRIN <CEL MARE.ACEASTA SE DATOREAZA D LUI PRIMAR AL COMUNEI DRAGANESTI VLASCA DE CARE APARTINE SATUL COMOARA CIUPERCEANU IONUT CIPRIAN UN PATRIOT LOCAL SI ECHIPEI D LUI ALCATUITA DIN OAMENI CE SI DEDICA ACTIVITATEA INTERESULUI OBSTESC STIMAT CONSILIU JUDETEAN DAca tot a luat ca punct de reper documentul privind satul Comoara ,presupunem ca rapid vor concretiza atentia asupra satului Comoara prin investitii urgente ptr. a scoate satul din ruina in care l au lasat fostii edili ai comunei Draganesti Vlasca de pina la anul 2016 ,an in care in urma alegerilor locale am scapat de clica jefuitorilor comunei ce au stapinit in interes propriu 25 de ani ,ultimi 12 de pina atunci fiind cei mai catastrofali sub xulesti . in ultimii 2 ani comuna a inceput sa renasca cu noua conducere .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.