Politic

E oficial! Liviu Neagu este candidatul PP-DD Teleorman la alegerile europarlamentare

Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de joi, 21 noiembrie, a avut loc şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PP-DD Teleorman, şedinţă în cadrul căreia s-a stabilit, în mod oficial, identitatea candidatului partidului la alegerile europarlamentare de anul viitor. La eveniment a participat preşedintele PP-DD Teleorman, Liviu Neagu, alături de Stelică Tălpigă şi Sorin Ovidiu Bălan, venit în Teleorman special pentru a-şi susţine colegul în cadrul acestui demers important. Aşa cum era de aşteptat, pentru că s-au mai făcut speculaţii pe această temă, candidatul PP-DD Teleorman la europarlamentare este  chiar preşedintele formaţiunii, Liviu Neagu, politician care a reuşit să se remarce atât prin ţinuta mereu impecabilă, cât şi prin atitudinea tranşantă şi prin declaraţiile argumentate şi ferme, mai puţin specifice politicienilor de Teleorman. Se pare că pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, Liviu Neagu ocupă o poziţie privilegiată, fiind vorba despre cea de-a treia sau a patra poziţie (încă nu s-a stabilit, nefiind certă calea pe care va merge Dan Diaconescu), ceea ce înseamnă că şansele lui Neagu de a câştiga mandatul la care aspiră sunt considerabile.

În cadrul întâlnirii cu membrii partidului, organizată în aceeaşi zi, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene, Stelică Tălpigă, le-a mărturisit membrilor partidului că speranţele pentru urcarea PP-DD în sondaje sunt extrem de solide, dar şi foarte juste, în contextul actualelor evoluţii de pe scena politică: “Sperăm ca la alegerile europarlamentare să urcăm la un 17 – 18%, la nivelul unui PDL sau PNL, ceea ce înseamnă pentru noi aproximativ 5 europarlamentari. Fiecare judeţ va desemna un candidat la alegerile europarlamentare de la anul. Ca să poţi participa la europarlamentare pe lista unui partid trebuie să ai 200.000 de semnături. Asta înseamnă că în lunile ianuarie-februarie, noi, Organizaţia Judeţeană Teleorman trebuie să facem o listă  de aproximativ 7000 de semnături şi vom merge în localităţi şi vreau ca oamenii să ne susţină, în vederea candidaturii domnului Liviu Neagu. Din Teleorman vom avea astfel doi europarlamentari: PSD-ul va merge tot cu Viorica Dăncilă, iar PP-DD  cu Liviu Neagu. Celelalte partide nu ştiu cu ce vor veni, dar să fiţi siguri, cum au venit şi la parlamentare oameni din alte judeţe, mă refer în primul rând la contracandidatul meu, Crin Antonescu, aşa o să vedeţi că va fi şi la europarlamentare. Vor veni cu oameni din  afara judeţului şi vă vor ruga să le acordaţi votul. Vor veni în fiecare localitate şi vă vor cere încrederea. Noi, ca teleormăneni, trebuie să dăm votul oamenilor pe care îi cunoaştem. Pentru că omului pe care îi cunoşti poţi să îi ceri… Dar cautaţi parlamentarii veniţi din altă parte, puşi de la centru, pe care nu i-am mai văzut deloc pe aici. Nu veţi reuşi!”.

Prezent la întâlnirea cu membrii, Liviu Neagu a declarat că se aşteaptă la rezultate foarte bune în alegerile de anul viitor şi că are un real ataşament pentru cauza partidului pe care îl conduce: “Sunt, aşa cum era, poate, firesc să fiu, candidatul organizaţiei judeţene pentru una dintre poziţiile de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare a PP-DD. Aici ar trebui să manifestăm şi un anumit grad de mândrie, întrucât ştiţi foarte bine, singurul europarlamentar din Teleorman este doamna Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, care cu siguranţă şi la aceste alegeri se va afla pe un loc eligibil pe lista partidului. Sunt 32 de locuri alocate în Parlamentul European României şi sunt 42 de unităţi administrativ-teritoriale în România. Vă daţi seama că 10 judeţe nu vor avea reprezentant în Parlamentul European, dar noi avem şansa să trimitem în Parlamentul European doi teleormăneni: Viorica Dăncilă de la PSD şi Liviu Neagu de la PP-DD. Locul pe care îl voi ocupa pe listă, locul 4, cu şanse de a deveni locul 3 în condiţiile în care Dan Diaconescu va avea de ales între jurnalism şi mandatul pe care îl va obţine, loc care se va obţine cu aproximativ 9 procente, care cred eu că este o ţintă extrem de realizabilă, dar target-ul nostru nu este să obţinem 3 mandate, ci 5 sau 6 mandate de europarlamentari la nivel naţional. Făceam un scurt calcul: PSD nu poate obţine mai mult de 35%, PNL cu siguranţă va fi coborât sub 18%, PDL , cu toată Mişcarea Populară şi cu toată Dreapta Unită, nu va trece de 17%, cu greu UDMR va întruni pragul de 5%. Tot ne rămân, în condiţiile acestea, 30% din voturi, mai ales că parlamentarii care ne-au părăsit nu au plecat şi cu voturile dumneavoastră. De aceea, vă spun că este o şansă imensă pentru PP-DD de a trece de acest 15%, care pentru noi, care candidăm, se vor transpune în mandate, iar pentru dumneavoastră, care în 2016 veţi candida la alegerile locale, vor reprezenta rampa de lansare. De aceea, rugămintea mea e fiţi foarte prezenţi şi vizibili în campania electorală de la europarlamentare şi de la prezidenţiale”.

One Comment

  1. Makaria Marian

    Traiasca domnul Neagu si domnul Dan Diaconescu!Numai sub flamura PP-DD, Romania va avea un viitor aurifer!!!!Traiasca clasa muncitoare, jos ciocoii!Ura, ura, ura!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.