Social

Durerile abdominale şi copiii bolnavi, în topul urgenţelor la Ambulanţă

Conform raportului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cele mai multe apeluri primite la finele săptămânii trecute se referă la durerile abdominale, urmate de copiii bolnavi şi afecţiunile cardiace, dificultăţi de respiraţie şi dureri de cap.

Afecţiunile medicale ce îi determină pe cei mai mulţi dintre teleormăneni să cheme salvarea, în general, sunt durerile abdominale, problemele cardiace sau dispnee (dificultăţi de respiraţie). La finele săptămânii trecute, cele mai multe solicitări au fost, ca de fiecare dată, pentru dureri abdominale sau de spate, urmate de solicitările pentru copiii bolnavi, al căror număr rămâne în copntinuare ridicat. Astfel, peste 50 din cele peste 396 de solicitări au vizat durerile abdominale sau de spate, care au constat în colici de diverse etiologii până la abdomen acut, urmate de solicitările pentru copii bolnavi, peste 50 de copii fiind duşi de urgenţă la spital pentru diferite afecţiuni, în principal infecţii respiratorii. Următoarele în topul urgenţelor la ambulanţă au fost afecţiunile cardiace, teleormănenii care au alertat ambulanţa confruntându-se cu dureri toracice sau accidente vasculare cerebrale, urmate de sincope sau hipertensiune arterială, afecţiuni tot de ordin cardiovascular. Tot în număr mare sunt şi solicitările pentru dificultăţi de respiraţie.

Alte urgenţe pentru care teleormănenii au chemat ambulanţa au fost traumatismele prin cădere sau alte accidente, afecţiunile din sfera obstretică-ginecologie, cele mai multe fiind pentru gravide, accidentele rutiere, diabetul zaharat, tentative de suicid sau stări de ebrietate şi intoxicaţie cu alcool. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.