Economie

După China şi Japonia, a venit, se pare, rândul Irakului să investească în Teleorman

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi, 26 martie, consilierii au votat un proiect de hotărâre care stârneşte, cel puţin la prima vedere, numeroase semne de întrebare. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Înţelegerii de Cooperare între Judeţul Teleorman din România şi Guvernoratul Thi Qar din Republica Irak a fost votat cu 20 de voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”, iar potrivit înţelegerii de cooperare, „având în vedere relaţiile de prietenie bazate pe respect reciproc, egalitate şi colaborare în diferite domenii de interes comun între autorităţile administraţiei locale din România şi Republica Irak”, părţile vor sprijini dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domenii ca economie, administraţie publică locală, educaţie, cultură, sănătate, mediu, sport, ordine publică, asistenţă socială şi servicii de utilitate publică.

Guvernoratul Thi Qar este o provincie din sudul Irakului care are capitala la Nasiriyah. Între oficialitătile din Teleorman şi cele din Thi Qar va avea loc, în perioada următoare, o întâlnire în cadrul căreia se va perfecta cooperarea şi vor fi stabilite detaliile legate de posibilităţile de investiţii care sunt, deocamdată, doar pe hârtie.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, irakienii vin dintr-o zonă dezvoltată şi bogată în petrol şi ar fi interesaţi să investească în agricultura din Teleorman. ”Fiind o zonă foarte bine dezvoltată, o zonă unde este foarte mult petrol ar fi interesaţi de investiţii în ceea ce înseamnă industria constructoare de tractoare şi maşini agricol” a spus Adrian Gâdea.

Rămâne de văzut în ce măsură se va concretiza colaborarea dintre cele două părţi şi dacă, după ce spanioli, chinezi sau japonezi, şi-au manifestat mai mult sau mai puţin interesul de a investi în Teleorman, irakienii din Thi Qar vor face agricultura din judeţ să înflorească. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Poporogel

    Domnule GIDEA, habarn nu aveti ce vorbiti, dar nu mamira!!!!Tot Iraq-ul este o mare vraiste, razboi civil, saracie, foamete!!!!Asa conducere de judet, asa investitori…Mai derbedilor, voua chiar nu va este rusie??????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.