Social

DSP Teleorman continuă controalele la unităţile şcolare care au sau nu au autorizaţii sanitare de funcţionare

Mioara Comana_0004Inspectorii sanitari teleormăneni continuă controale în unităţile de învăţământ din judeţul Teleorman, în special, în cele care nu autorizaţii sanitare de funcţionare, dar şi în cele care au primit autorizaţii, pentru a verifica veridicitatea celor declarate în documentaţia depusă în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, a declarat că inspectorii sanitari teleormăneni vor face parte din comisiile mixte care vor verifica starea igienico-sanitară a unităţilor de învăţământ, dar şi grupurile sanitare, racordarea la reţelele de apă potabilă, starea spaţiilor în care se depozitează produsele care sunt oferite în cadrul programului “Laptele şi cornul”.

Comana a spus că se doreşte să fie verificate cât mai multe unităţi de învăţământ, în special, cele care nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, pentru a se vedea şi dacă, pe parcursul ultimului an, s-au mai îmbunătăţit condiţiile din aceste şcoli în vederea autorizării sanitare, dar şi în acele şcoli şi grădiniţe care, cunoscute fiind că nu prea ar avea cum să obţină autorizaţii, au depus documentaţia în acest sens, declarând pe propria răspundere că deţin toate condiţiile pentru a primi aviz favorabil din partea DSP Teleorman.

Înştiintarea continuării acestor controale a fost făcută de directorul DSP Teleorman la Colegiul prefectural de marţi, 21 octombrie, unde a adăugat că în ciuda injuriilor pe care şi le-a luat când a ridicat autorizaţiile şcolilor din Botoroaga, Furculeşti şi Mârzăneşti, va continua să-i sancţioneze pe cei care continuă să încalce legea. Nici medicii care nu respectă normele de igienă sanitară nu vor scăpa nesancţionaţi, chiar dacă “voi fi înjurată şi huiduită, tot le voi suspenda activitatea dacă sunt în neregulă”, a spus directorul Mioara Comana. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.