Social

DSP Teleorman a depus toate eforturile pentru a veni în sprijinul spitalelor privind aprovizonarea cu medicamente – Directorul DSP a intervenit pentru ca două femei gravide să fie duse la spital, pentru a nu risca să nască acasă

Ministerul Sănătăţii a transmis marţi o dispoziţie către direcţiile judeţene de sănătate publică de a veni în sprijinul unităţilor sanitare pentru aprovizionarea continuă cu medicamente şi materiale sanitare, având în vedere condiţiile meteo nefavorabile şi numărul mare de solicitări din această perioadă.

Astfel, într-un comunicat trimis de MS tuturor DSP-urilor se arată că “având în vedere condiţiile meteo nefavorabile şi numărul mare de solicitări din această perioadă cu care se confruntă unele spitale, Ministerul Sănătăţii a transmis astăzi, 28 ianuarie 2014, o dispoziţie către toate direcţiile judeţene de sănătate publică pentru a depune toate eforturile necesare pentru a veni în sprijinul unităţilor sanitare de pe teritoriul de care răspund pentru aprovizionarea continuă cu medicamente şi materiale sanitare în vederea acordării tratamentului adecvat pacienţilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

“Este de datoria noastră ca autorităţi să luăm toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii medicale în toate unităţile sanitare, indiferent de modul de subordonare a acestora”, a afirmat ministrul, potrivit comunicatului.

Ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsori şi viscol emis pentru judeţul Teleorman de către meteorologi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis în localităţile din judeţ informări către medicii de familie şi unităţile sanitare cu măsurile care trebuie luate în caz de intervenţie. Astfel, directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a cerut ca mai ales gravidele aflate la termen şi înainte de termen, pacienţii care au nevoie de dializă şi persoanele cu boli cronice trebuie scoase din zonele cu potenţial de izolare. S-a cerut, de asemenea, spitalelor atât o situaţie cu rezervele de medicamente şi materiale sanitare de care dispun, dar şi refacerea stocurilor acolo unde este nevoie, precum şi o informare cu privire la situaţia în care ar apărea eventuale pene de curent. “Serviciilor de dializă le-a spus că trebuie să transporte din timp persoanele din judeţ către centre. În cazul în care vă aflaţi într-o localitate izolată din cauza ninsorilor şi aveţi nevoie de ajutor medical de urgenţă, sau dacă o rudă sau un cunoscut se află într-o asemenea situaţie, sunaţi la numărul unic 112”, a declarat directorul DSP, care a precizat că, miercuri a intervenit personal la SMURD să se deplaseze în localitatea Putineiu pentru a transporta la spital două femei însărcinate, întrucât această localitate de regulă rămâne izolată şi posibilitatea de a ajunge la ele în cazul în care drumurile ar fi închise scade dramatic, drept pentru care riscul ca acestea să fi rămas la domiciliu era prea mare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.