Social

DSP a primit un lot de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni

Un număr de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni, din cele 571.500 achiziționate, au fost furnizate la nivel național de distribuitorul autorizat, potrivit unei informări a Ministerul Sănătății (MS).

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, dozele de vaccin au fost distribuite către toate direcțiile de sănătate publică, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 1 aprilie 2015, iar DSP le va împărţi medicilor de familie teleormăneni, aceştia din urmă vor recurge la recuperarea la vaccinare a copiilor care nu au făcut vaccinul la timp şi care nici nu l-au achiziţionat din farmacie. În acelaşi timp, precizează DSP Teleorman, Ministerul Sănătății a transmis în teritoriu “toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiții a campaniei de vaccinare, ca de altfel şi modificările ce se aduc calendarului de vaccinare”.

DSP va identifica toţi copiii născuți în această perioadă și care nu au fost imunizați, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare, iar aceştia vor fi recuperați la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.