Eveniment

Drumurile naţionale deschise, opt drumuri judeţene închise

Luni, 03.02.2014, la ora 10.00, toate drumurile naționale din județul Teleorman erau deschise traficului rutier, iar în ceea ce privește situația drumurilor județene, din cauza viscolului puternic ce favorizează depunerea de zăpadă pe carosabil, opt dintre acestea erau închise pe anumite tronsoane și pe alte patru traficul se realiza pe un singur fir.

Drumurile județene închise, pe anumite tronsoane, sunt: DJ 504 Alexandria – Cernetu, DJ 506 Cervenia – Beiu, Bujoru – Bragadiru, Talpa – Scurtu – Drăcești, Negreni – Tătărăștii de Jos, DJ 506A Siliștea – Răsmirești, DJ 612 Orbeasca – Călinești, Sfințești – Săceni,  DJ 679B Socetu – lim. Jud. Olt, DJ679E Tătărăști – Siliștea Gumești, DJ 701 Ciolănești – Zâmbreasca și DJ 703 Vârtoape – Ciolănești.

Drumurile județene pe care circulația se realizează pe un singur fir sunt: DJ 703 Siliștea Gumești – Ciolănești, lim. Jude. Olt – Tecuci – Balaci, DJ 612A Văcărești – Săceni, Spital TBC – Balta Sărată, DJ 612 Săceni – Ciolănești, Călugăru – Băbăița și Călinești – Rădoiești, DJ 612B Drăcșenei – Beuca.

Hotărârea de închidere a drumurilor județene s-a luat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a evita pericolul blocării autoturismelor pe anumite tronsoane, precum și în vederea executării acțiunilor de deszăpezire de către drumari.

Din cauza închiderii drumurilor județene mai sus menționate, 8 localități sunt temporar izolate, și anume: Negreni, Belciug, Gârdești, Necșești, Gărăgău, Albeni, Răsmirești și Drăcești. S-au contactat Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale localităților izolate, acestea făcând precizarea că nu au probleme deosebite: fără urgențe medicale, sunt aprovizionați cu apă, alimente și medicamente, rețeaua de energie funcționează la parametri normali. Pe plan local se acționează cu mijloacele proprii de deszăpezire și materiale antiderapante.

Pentru deszăpezirea drumurile județene, peste 130 de persoane  acționează cu 74 de mijloace specifice și materiale antiderapante.

La nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se continuă monitorizarea situației operative, s-au luat măsuri pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea lor în spațiile special amenajate, pentru asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică, gaze, apă și alte utilități, cât și pentru sprijinirea autorităților locale în vederea degajării zăpezii din curțile oamenilor.

 

 

Situații rezolvate în cursul zilei de luni, 03 februarie a.c.:

– la ora 03.45, un camion de peste 3,5 t, a derapat pe DJ 506A, între localitățile Răsmirești și Siliștea. Pentru repunerea pe carosabil a autovehiculului au intervenit drumarii din zona, cu un utilaj de deszăpezire. Nu au fost întâmpinate probleme deosebite;

– la ora 06.30, un autoturism ce transporta la Spitalul Municipal Alexandria trei persoane pentru hemodializă a derapat pe DJ 703, lângă localitatea Gărăgău. Pentru scoaterea acestuia au intervenit drumarii din zonă cu un utilaj, pacienții reluând-și taseul spre spital fără alte probleme.

Având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice – vânt puternic ce favorizează viscolirea zăpezii pe carosabil, blocând astfel anumite sectoare de drum – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor următoarele:

– să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

– înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient;

– să urmărească cu maximă atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale;

– să pornească la drum cu rezervorul de combustibil plin;

– să ţină în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;

– să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

În cazul în care viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

– Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie;

– Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

– Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, acest lucru protejându-vă împotriva inhalării de monoxid de carbon;

– Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament;

– Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea;

– Consumaţi lichide pentru evitarea deshidratării;

– Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

Foarte important!

Cetăţenii rămași blocați în zăpadă trebuie să anunţe în cel mai scurt timp situația creată, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.