Politic

Dreapta teleormăneană, condusă bicefal

big_almajanu_marinDupă incertitudinea care a planat destul de mult timp asupra situaţiei partidelor de dreapta teleormănene, iată că, în sfârşit, duminică după-amiaza, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal şi ai Partidului Democrat Liberal au reuşit să se adune în acelaşi loc, pentru a stabili… ce şi cum. Astfel, au fost puse bazele colaborării-fuziunii între cele două partide, în principiu pornindu-se de la cine pe cine conduce, ca să se ajungă la concluzia că noua alianţă va fi coordonată de pe picior de egalitate, respectiv prin conduceri bicefale, la nivel de judeţ şi la nivel de regiuni. Ca atare, interesele politice judeţene vor fi guvernate prin grija tandemului Teodor Niţulescu – Marin Almăjanu, urmând ca alte cinci echipe de conducere să se ocupe de buna colaborare între liberali şi democrat-liberali, astfel: Florin Titirişcă – Dan Popescu vor asigura zona Alexandria, Adrian Savu îşi va da mâna cu Lucian Militaru peste zona Videle, la Zimnicea tandemul va fi format din Costel Barbu şi Eugen Pîrvulescu, Claudiu Crăcea va trebui să colaboreze cu Mihai Ştefan la Turnu Măgurele, iar pentru zona Roşiorii de Vede, Alexandru Iliescu şi Constantin Berechet vor trebui să-i convingă pe membrii celor două partide să-şi dea mâna.

Acum, odată şefiile fiind stabilite la nivel politic, rămâne de văzut ce vor hotărî democrat-liberalii-liberali referitor la cei care încă mai ocupă posturi de conducere prin instituţii deconcentrate, cei din funcţiile de conducere administrative fiind “detronaţi” cu forţa, ei nedându-se plecaţi de bună voie şi nesiliţi de nimeni. (A.N.)

UPDATE – Liderii celor două partide au negat in cursul zilei de duminică şi chiar la primele ore ale zilei de luni că ar fi existat vreo întâlnire în care să se pună la cale fuziunea între PDL şi PNL, desi au fost contactaţi telefonic în multe rânduri. De-abia după ce ziarul nostru a făcut publice o parte dintre concluziile acestei întâlniri, deci, implicit, faptul că întâlnirea a avut loc, biroul de presă al PNL Teleorman a catadicsit să emită un comunicat de presă în această idee. Şi atunci, nu putem să nu ne întrebăm care este rostul acestei secretomanii? Au reprezentanţii celor două partide ceva de ascuns sau este vorba doar de o banală sincopă la capitolul comunicare? Sau… dacă şefia este bicefală, poate nu a fost încă stabilit dacă şi biroul de presă reunit va avea tot două capete, ca atare a fost preferată adoptarea politicii struţului…

One Comment

  1. …cei care încă mai ocupăm posturi de conducere prin instituţii deconcentrate,de indata ce primim un semnal de la „bicefali” vom demisiona din functii pentru ca am fost numiti politic ! Chiar daca dupa numirea noastra in functii de conducere am participat la niste „facaturi” de „concurse”,noi stim ca am fost „pusi” politic de partid ! Nu vrem sa fim si la putere si in opozitie in acelasi timp,dar daca bicefalii nu „vrea” !?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.