Eveniment

Drama tânărului alexăndrean strivit de bara terenului de fotbal – Sute de adolescenţi l-au condus pe tânăr pe ultimul drum

DSC02576Tragicul incident care a avut loc în seara zilei de duminică, pe terenul de fotbal al fostei unităţi militare din Alexandria, în urma căruia un tânăr de nici 18 ani şi-a pierdut viaţa, a lăsat un gol imens în inimile multora. De la un banal joc de fotbal, pe un teren care altădată era omologat şi putea găzdui meciuri oficiale, s-a ajuns acum la această tragedie, care putea fi evitată, dacă lucrurile n-ar fi stat aşa cum se găsesc în prezent. Pe terenul respectiv se întâlnesc, aproape zilnic, animale care pasc în voie, însoţite de stăpâni, dar şi mulţi tineri merg acolo pentru a se mişca fără restricţii (au un loc unde se pot mişca, fără să plătească o taxă). Numai că, acolo condiţiile pentru a juca fotbal sunt total improprii. Barele celor două porţi nu sunt deloc fixate în pământ, iar singurul punct de sprijin sunt câteva pietre puse pe partea din spate a porţilor; fără nici o siguranţă, fără nici un dram de protecţie pentru eventualii sportivi de ocazie. Aceste lucruri s-au dovedit fatale pentru tânărul alexăndrean, elev la Liceul Pedagogic, în clasa a XI-a, care avea să fie strivit efectiv de bara transversală a porţii dinspre sud, în timpul unui joc de fotbal, alături de alţi trei prieteni. De altfel, la faţa locului se pot vedea urmele tragicului eveniment de duminica trecută, deoarece bara este căzută spre interiorul terenului, iar la mijlocul acesteia, lângă locul unde a fost strivit tânărul decedat, sunt puse câteva lumânări.

Toţi se întreabă “de ce”, cum de un tânăr liniştit, premiant şi cu un comportament ireproşabil în familie, societate sau la liceu, a  ajuns victima unei asemenea tragedii. “Nu pot să înţeleg, sunt şocat, un copil, un adolescent care era la începutul unei vieţi care se anunţa atât de frumoasă, să fie implicat într-un asemenea incident… este o tragedie”, a spus cu durere dirigintele clasei în care învăţa tânărul. Colegii acestuia erau bulversaţi, şocul pe care l-au trăit fiind de înţeles, dar multă lume aşteaptă acum şi explicaţii, eventual măsuri luate cu cei care se fac responsabili, prin neglijenţă, pentru viaţa unui tânăr care avea în faţă o viaţă de trăit. Iar asemenea tragedii ar trebui evitate, prin măsurile care ar trebui luate cu asemenea terenuri lăsate de izbelişte, unde copiii cred că se pot juca în voie, fără reţineri.

Drama familiei Popescu din Alexandria a continuat marţi, când rudele, prietenii şi sute de adolescenţi, colegi sau prieteni ai lui Alexandru Bogdan, au participat la ceremonia de înmormântare.

B. Pană

DSC02581DSC02583

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.