Politic

Dragnea, posibil candidat la preşedinţia PSD

liviu-dragneaIoan DUMITRESCU

Deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă face cunoscute unele discuţii pe care le-a purtat cu unii dintre colegii de partid, în cazul acesta cu Liviu Nicolae Dragnea, discuţii care nu ar fi trebuit încă să ajungă în spaţiul public. Astfel, probabil în urma multor negocieri la miez de noapte, ieri dimineaţă deputatul Sebastian Ghiţă a declarat: „Am avut o discuţie lungă seara trecută cu domnul Liviu Nicolae Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. Pentru că astfel de discuţii au avut loc în spaţiul public, împreună cu domnul Dragnea am hotărât ca, după ce Victor Ponta ajunge preşedintele României, la Congresul partidului ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidaturile. Domnul Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv. N-are sens să facem pe măicuţele”.

Dacă este adevărat că Ghiţă şi cu Dragnea au pus la cale să preia preşedinţia partidului după ce Ponta va ajunge preşedinte, cei doi ar trebui să îşi aducă aminte faptul că în urmă cu ceva timp Victor Ponta le-a solicitat social-democraţilor să aibă răbdare până respectivul post va fi vacant. Oricum, deocamdată Liviu Nicolae Dragnea ocupă postul de preşedinte executiv al PSD-ului. De altfel, deputatul Sebastian Ghiţă este convins că Liviu Dragnea va avea toată susţinerea colegilor de partid, inclusiv a celor din judeţul Teleorman: „Sunt convins că Organizaţia PSD Teleorman îl va susţine pe domnul Liviu Dragnea la funcţia de preşedinte al PSD-ului”.

În ceea ce priveşte viitorul premier, Sebastian Ghiţă reaminteşte faptul că Victor Ponta a declarat că este foarte posibil ca următorul prim-ministru să nu fie nominalizat de la PSD, fapt ce este posibil să stârnească unele nemulţumiri în rândul pesediştilor, nemulţumiri care ar putea să-l coste pe Ponta chiar şi voturi la alegerile prezidenţiale. „Preşedintele Victor Ponta a spus foarte clar şi a cerut un vot partidului să numească un prim-ministru care să nu vină de la PSD. Nu a spus însă că va numi pe cineva de la Partidul Liberal Reformator sau de la Uniunea Naţională pentru Progresul României”.

Ceea ce însă se conturează tot mai clar este faptul că teleormăneanul Liviu Nicolae Dragnea este posibil să candideze pentru preşedinţia PSD-ului. Rămâne de văzut ce alţi lideri social-democraţi din ţară îşi vor arăta interesul pentru şefia partidului, şi câtă susţinere va avea Liviu Dragnea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.