Eveniment

Două zâmbete mai puţin

Sorin Ovidiu Bălan

Veselia sărbătorilor de iarnă este, din păcate, umbrită de două evenimente triste. S-au stins, la interval scurt de timp, două zâmbete. Titus Munteanu, maestrul emisiunilor de divertisment şi actorul Nae Lăzărescu. Dacă pe Nae Lăzărescu nu l-am cunoscut decât puţin, la câteva filmări, maestrului Titus Munteanu îi port o amintire vie, pe care acum, când nu mai este, aş vrea să v-o istorisesc.

Eram la „Antena 1”. Realizam emisiunea „Brigada mobilă”. Venise, ca acum, iarna şi se apropiau sărbătorile. Ca de obicei, pentru seara de Revelion, trebuia realizat un program de divertisment. Au fost mai multe idei. Cea mai bună, acceptată de conducerea postului de televiziune, a fost, cum altfel, cea a maestrului Titus Munteanu. Ideea era simplă. Maestru mergea pe parodie. Urma să ne parodiem între noi. Adică, prezentatorii şi realizatorii care apăreau pe sticlă la Antenă, să facă schimb de emisiuni şi fiecare să prezinte emisiunea celuilalt, cum îl tăia capul. Sau, nu chiar cum îl tăia capul, pentru că maestrul, aflat undeva nevăzut în regie, dar a cărui voce se auzea mereu în difuzoarele din platourile de filmare, ne mai dădea şi câte o indicaţie. În rest, a avut ştiinţa să lase frâu liber imaginaţiei fiecăruia.

Cel care m-a parodiat pe mine a fost Horia Brenciu. Vă daţi seama, sub bagheta maestrului, cam ce a făcut acest veritabil „one man show”. Ne-am tăvălit de râs în timpul filmărilor. Eu, Oreste şi Mircea Badea, împreună cu Dalia Puşcă eram nişte  contrabandişti de carne de porc, prinşi la graniţă de către „Brigada mobilă” condusă de Brenciu. Filmam noaptea, pe platoul de la poligonul de antrenament al Jandarmeriei. Erau minus douăzeci de grade. Aveam la mine şi o sticlă de ”antigel”, adică de palincă de cea mai bună calitate, pe care mi-a furat-o cineva, aşa că am rămas fără protecţie în frig şi am răcit după aceea cumplit. La sfârşitul scenetei, noi, contrabandiştii, şi Brenciu, omul dreptăţii, făceam pace şi trebuia să aprindem lumânările într-un brad. Am dat foc la brad pe de-a-ntregul, ca să ne încălzim. Maestrul Munteanu s-a distrat şi el grozav şi împreună am început să dansăm în jurul focului. Eu l-am parodiat pe Mircea Radu cu a sa „Din dragoste”.

Cam aşa s-au realizat toate secvenţele din divertismentul numit „Revelionul vedetelor”. Practic, nu am lucrat, ci ne-am distrat. Pentru noi, sărbătorile deja începuseră.

După Revelion au venit audienţele. Îi spărsesem pe toţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.